Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 02 jul 2021

Damià Calvet pren possessió del càrrec de president del Port de Barcelona

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Damià Calvet ha pres avui possessió del càrrec de president del Port de Barcelona, en substitució de Mercè Conesa, que ha estat presidenta de l’entitat durant els últims tres anys, des de juliol de 2018. Damià Calvet va ser nomenat president del Port de la capital catalana en la darrera reunió del Consell Executiu del Govern de Catalunya, celebrada el passat dimarts, 29 de juliol, a proposta del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. El seu nomenament ha estat ratificat amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al Boletín Oficial del Estado (BOE).

Alguns dels grans reptes que Damià Calvet entomarà al capdavant del Port de Barcelona són el desenvolupament sostenible d’aquest important motor econòmic, tant a nivell mediambiental com econòmic, social i de governança; la descarbonització de l’activitat marítima-portuària i la transició energètica per lluitar contra l’emergència climàtica, tenint com a full de ruta els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda Verda de Catalunya, que segueix les directrius del Pacte Verd de la Unió Europea.

El nou president del Port de Barcelona tindrà com a aliades la innovació i la digitalització per fer d’aquesta infraestructura un port més smart, un hub logístic sostenible, multimodal, àgil, resilient i transparent, objectius tots ells marcats en el IV Pla Estratègic 2021-2025 de la institució. Innovació i digitalització són eines imprescindibles per aconseguir un port més verd, un port que faci créixer els número de llocs de treball i la seva qualitat i un port que generi més ocupació i més riquesa a la seva comunitat.

Una trajectòria lligada al sector públic

Diputat electe de Junts per Catalunya a la XIV Legislatura del Parlament de Catalunya, Damià Calvet ha estat conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya durant la XII Legislatura, departament responsable de les polítiques ambientals, l’ordenació del territori i l’urbanisme, l’habitatge, les infraestructures, la mobilitat i la logística.

Anteriorment, havia ocupat diverses responsabilitats al Govern de la Generalitat de Catalunya, essent les més rellevants les de director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i president de CIMALSA (2013-2018), empreses públiques de transformació de sòl per a l’activitat econòmica i residencial i la promoció pública d’habitatge; secretari de Territori i Mobilitat (2011-2012); director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i cap de Gabinet del conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001).

Ha estat regidor electe a l’àmbit municipal en dues ocasions, exercint de tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2015-2018) i regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1999-2003).

Damià Calvet té un Grau en Ciències i Tecnologies de l’Edificació per la Universitat Ramon Llull i és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 5 – BCL – ICIL

REPORT