Creixen les exportacions del sector agroalimentaria català

Durant l’any 2016, les exportacions agroalimentàries catalanes van superar els 9.101 milions d’euros de l’any 2015 i només fins al mes d’octubre del 2016 ja havien crescut un 5,7% respecte el mateix període de l’any anterior (gener-octubre 2015).

En aquests darrers 30 anys, el sector ha fet una gran aposta per la internacionalització i les exportacions s’han incrementat en més d’un 1.200%. Actualment Catalunya és un dels primers clústers agroalimentaris europeus. Alhora és una de las primeres regions d’Europa amb el major increment en valor de las exportacions d’aliments i begudes al 2015: Catalunya (+9.95 %), França (+3.97%), Alemanya (+3.67%) i Dinamarca (+1,90%).

Els principals països importadors de productes agroalimentaris catalans són França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit i Japó, i els principals venedors a Catalunya són França, Alemanya, Brasil, Estats Units i Itàlia.

Amb més de 3.400 empreses, el 3,6% del Producte Interior Brut (PIB) català, el 18,6% del PIB industrial i un 15% del Valor Afegit Brut (VAB), constitueix un dels sectors exportadors més dinàmics de l’economia catalana, com ho prova l’augment, any rere any, tant del volum econòmic de les exportacions agroalimentàries catalanes com del percentatge del sector alimentari respecte al total de sectors. De fet, l’agroalimentari és el tercer sector exportador de Catalunya (14,27% en valor del total d’exportacions catalanes).

Fecha del Taller: