Creix l’activitat logística a Lleida

L’any 2017 el sector logístic comptava amb 9.380 treballadors a les comarques de Lleida, xifra que suposa el 6% del total dels 162.822 ocupats en transport i emmagatzematge a Catalunya. A més, l’any passat el nombre d’aturats en el sector es va reduir un 14%, amb la incorporació de 551 persones.

Aquestes són algunes de les dades que s’han donat a conèixer durant la presentació de l’Observatori de la Logística 2018, amb els indicadors més destacats de les comarques lleidatanes, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Lleida.

Durant la presentació, encapçalada pel nou director general de l’empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, Enric Ticó, s’ha constatat un creixement continuat de la superfície de sòl logístic a la demarcació. En concret, l’any 2017, a Lleida, hi va haver un increment del 3% de l’oferta de superfície útil dedicada a l’emmagatzematge.

Ticó també ha constatat “la importància estratègica de la logística per l’economia productiva”. En concret, Ticó ha destacat “els més de 400 milions de tones transportades que suposen que el pes de la logística a Catalunya representi el 14% de l’economia del país”.

L’informe logístic encarregat per CIMALSA també constata un creixement en el nombre de vehicles de combustibles alternatius a la demarcació. En concret, Lleida compta amb 13 vehicles de mercaderies elèctrics, un 18% més que el període anterior; 39 de vehicles de mercaderies GNV i només 5 de vehicles de mercaderies GLP. Així mateix, compta amb 11 de les 361 estacions elèctriques que hi ha a Catalunya, un 38% més que el període anterior. Tot i això, de moment els lleidatans no disposen de cap estació de Gas Natural i només hi ha 7 estacions d’autogas o GLP, les mateixes que l’any 2016.

Fecha del Taller: