Creat l’Observatori de la Digitalització del Transport

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar recentment l’Observatori de la Digitalització del Transport, una eina que impulsa el Centre d’Estudis del Transport de la Mediterrània Occidental (CETMO) i que permetrà “compartir i externalitzar coneixements perquè tant les administracions com la ciutadania i les empreses puguin fer créixer l’economia i fer-ho des d’una vessant de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”.

Per Calvet, “la digitalització de la mobilitat, la logística i el transport és un repte de present que ens ha de permetre encarar les solucions al repte planetari que tenim, que és la lluita contra el canvi climàtic.

L’Observatori de la digitalització del transport neix d’una reflexió sobre el context tradicional, actual i futur de el sector de l’transport. Un cop analitzades les tendències actuals, es preveu un futur del transport on la transformació digital serà profunda i on apareixeran nous actors aprofitant les noves oportunitats que s’obren, i els actors tradicionals es veuran obligats a adaptar-se per sobreviure. També es preveu que els serveis de transport es convertiran en el centre de l’activitat de tot el sector i que la sostenibilitat ha de ser el fonament del seu desenvolupament. Arran d’aquesta anàlisi, s’ha detectat la necessitat de la creació d’un observatori de la digitalització del transport per seguir el ritme de les disrupcions tecnològiques del sector i ser capaç d’adaptar-se a les noves realitats en la matèria.

Els objectius que vol encarar aquest observatori són:

  • Realitzar una recerca d’informació i tendències en l’àmbit de la digitalització del transport per filtrar i analitzar les potencialitats que pot tenir en el desenvolupament sostenible del transport.
  • Posar en valor les oportunitats empresarials o els beneficis per a l’administració pública que es poden generar gràcies a la digitalització del transport, posant el focus en la sostenibilitat.
  • Crear xarxes de treball i promoure el debat i la transferència de coneixement en la matèria.

El CETMO, una organització que promou la cooperació en el transport a la Mediterrània Occidental, portarà la direcció de l’Observatori amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i l’Associació de municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU ).

Fecha del Taller: