Creat el grup Catalonia Smart Drone, clúster de la indústria catalana de les solucions smart amb drons

En el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), i dins de la “Catalonia Smart Drone Conference”, celebrat a Barcelona del 17 al 19 de novembre, s’ha presentat el grup de treball Catalonia Smart Drone, impulsat per la Generalitat a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació en el marc de l’estratègia SmartCAT.

El grup Catalonia Smart Drone és una aposta de la Generalitat per desenvolupar una indústria i sector econòmic entorn dels drons i les solucions smart amb drons, perquè es tracta d’una tecnologia que pot donar solucions a problemes reals, en aspectes com la seguretat, la mobilitat o la logística, entre d’altres.
Catalonia Smart Drone, l’embrió del que vol ser el clúster de la indústria catalana de les solucions smart amb drons, és un grup de treball format per empreses, centres tecnològics, universitats i altres agents impulsors del sector que va néixer fa uns mesos a l’empara de l’estratègia SmartCAT del Govern català.

El grup Catalonia Smart Drone ha participat a la fira amb un espai d’exposició, una zona de vols exterior i diverses activitats amb l’objectiu donar a conèixer els serveis i solucions smart amb drons aplicades a diversos àmbits de les ciutats intel·ligents, com ara la gestió d’emergències, el control d’actuacions urbanístiques, la gestió del paisatge, l’anàlisi de la contaminació, el manteniment d’instal·lacions o la promoció turística, entre d’altres.

El sector dels smart drons ja és una realitat i es troba en contínua evolució: es preveu que el seu mercat a escala mundial superi els 8.000 milions de euros en els propers tres anys, amb creixements anuals superiors al 20%.

Catalunya compta amb empreses capdavanteres en aquest sector, així com de centres tecnològics, universitats i d’altres agents impulsors d’aquesta indústria que, agrupats sota la marca Catalonia Smart Drone, promouen el sector de serveis i solucions smart amb drons al país.

Fecha del Taller: