Creat el Barcelona Advanced Industry Park

El Barcelona Advanced Industry Park (BAIP) és un equipament gestionat per Barcelona Activa i ubicat al districte de Nou Barris, que ocupa una superfície de més de 10.000 metres quadrats destinats a la dinamització del teixit industrial de la ciutat i el creixement empresarial.

El pasar 11 de març, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va visitar aquestes instal·lacions acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

El BAIP és el nou impuls que el consistori ha donat al Parc Tecnològic Barcelona Nord, que ha complert 20 anys de funcionament amb l’objectiu de donar un protagonisme destacat als projectes industrials i posicionar la capital catalana com un referent internacional en aquest sector. Aquesta estratègia es complementa amb iniciatives com una nova línia de 5 milions d’euros d’ajuts per a 500 empreses que hagin d’invertir en el desenvolupament de nous projectes.

El Barcelona Advanced Industry Park esdevé l’espai icònic de l’aposta del Govern municipal per la industrialització. Està dividit en dues parts: d’una banda, el Centre d’Empreses Tecnològiques, que acull una cinquantena d’enginyeries i, d’altra banda, el Centre de Promoció Industrial, la part nova del BAIP.

L’objectiu és fomentar la innovació, donar a conèixer l’enginyeria aplicada i les noves tècniques de fabricació avançada i contribuir al desenvolupament de la indústria, un sector tradicional que està en procés de modernització.

Es tracta del primer centre municipal de suport a l’ecosistema de la indústria avançada que disposa d’espais de fabricació de prototips, acull empreses i compta amb una zona demostrativa de la tecnologia desenvolupada a Barcelona.

Fecha del Taller: