Connexió ferroviària entre Barcelona i Saragossa per a productes de temperatura controlada

La Terminal Marítima de Saragossa ha dut a terme una sèrie d’ampliacions de les seves instal·lacions per a disposar d’una major capacitat operativa i poder gestionar un major nombre de composicions i de serveis associats a la Terminal, en què a més s’han habilitat noves zones per poder manipular contenidors sota temperatura controlada.

A més d’aquesta ampliació, que ha suposat una inversió total de 4,85 milions d’euros, destaca la posada en marxa del Canal Fred, una connexió ferroviària entre tmZ i el Port de Barcelona per a productes de temperatura controlada. Així mateix, el Port de Barcelona subvencionarà l’adaptació dels apartadors del corredor ferroviari Barcelona-Saragossa-Madrid per permetre la circulació de trens de 750 metres.

L’ampliació de TMZ, la capacitat de la qual s’ha incrementat en un 67%, permet disposar de més 35.000 m2 de platja de maniobres per a contenidors i altres 15.000 m2 per a la ubicació de contenidors buits. Altres millores han consistit en l’ampliació de les vies en uns 200 metres, la construcció d’un nou pàrquing per a camions i l’ampliació del apartador privat de tmZ, que ara pot carregar i descarregar 3 trens simultàniament i tenir 4 trens llestos per a la seva sortida de les instal·lacions.

L’acte de presentació d’aquestes millores i serveis va comptar amb la participació del President del Port de Barcelona, Sixte Cambra; l’alcalde de Saragossa i president de tmZ, Pedro Santisteve, i de la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació d’Aragó, Marta Gastón.

Fecha del Taller: