Cimera Mediterrània de Logística i Transport al SIL

Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME) amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, la 16a Cimera Mediterrània de Logística i Transport (MedaLogistics 2018) se celebrarà els propers dies 5 i 6 de juny en el marc la Fira líder de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa (SIL 2018) a la Fira de Barcelona.

“Construint solucions transfrontereres” és el títol escollit per a la present edició que vol ressaltar el posicionament únic del que gaudeixen els països de la Mediterrània com a centres de distribució internacionals en un moment on s’estan produint grans canvis: canvis de corredors i potencials guerres comercials. La logística és avui un dinamitzador econòmic estratègic per a la Mediterrània i, per això, la regió ha de valoritzar el seu mar, ports, aeroports i la seva posició única entre continents, alhora que adapta el seu sector del transport i s’incorpora a la revolució digital.

L’edició d’enguany, abordarà durant el Fòrum de Logística i Transport del primer dia, temes candents com la infraestructura digital, logística 4.0 i la revolució i convergència digital del sector. També s’abordarà la necessitat d’invertir en el sector aeroportuari, donada el gens menyspreable paper que té en el creixement econòmic regional. El Fòrum obrirà amb una Sessió Màster on figures institucionals i governamentals ens donaran una pinzellada sobre les oportunitats i reptes a què fa front el sector en els seus països.

El segon dia, la 11a Cimera Mediterrània de Ports posarà èmfasi en l’anomenada Economia Blava i el desenvolupament socioeconòmic sostenible dels oceans i les costes de la Mediterrània. Cal destacar que, a dia d’avui, aquesta regió compta amb més de 450 ports i terminals, representa el 30% del comerç marítim mundial per volum, i és la segona destinació més gran del món per al turisme de creuers, albergant una població costanera de 150 milions de persones.

Finalment, juntament amb L’Associació Mediterrània de Ports i Creuers (MedCruise), s’analitzarà el notable creixement de la indústria de creuers a la Mediterrània.

Aquesta Cimera ha aconseguit reunir en les seves 15 edicions precedents més de 500 conferenciants de nivell regional i internacional, així com generar més de 15.000 contactes comercials.

Fecha del Taller: