CIMALSA promou que el LOGIS Montblanc sigui 100% sostenible

El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’empresa pública CIMALSA, té previst licitar de forma imminent un concurs per l‘arrendament a llarg termini de 30 hectàrees de sòl al costat del futur LOGIS Montblanc (Conca de Barberà) i instal·lar-hi una planta d’energia fotovoltaica. Aquest parc solar estarà vinculat al LOGIS, contribuint així a la creació d’una infraestructura amb un balanç energètic positiu, que produeixi més energia de la que es consumeix i amb una forta reducció de la petjada de carboni, juntament amb altres mesures previstes.

CIMALSA, amb aquesta licitació, preveu valorar els projectes promoguts per comunitats energètiques, segons les directrius europees, i afavorir que els inversors siguin empreses del teixit industrial català.

Amb aquest projecte CIMALSA segueix aplicant la seva Agenda d’acció climàtica que serveix de base per a totes les seves actuacions.

Els sòls on està previst ubicar la planta fotovoltaica estan situats al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia de l’AVE i l’autopista, al nord del sector logístic LOGIS Montblanc, actualment en desenvolupament i comercialització. El LOGIS tindrà una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà al mercat 356.000 m2 de sòl logístic. El projecte urbanístic preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 m2, amb els estàndards que requereix el sector logístic.

En el marc del seu Pla estratègic i de la seva Agenda d’acció climàtica, CIMALSA impulsa una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques al CIM El Camp, CIM La Selva i a l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Vallès Occidental).

Fecha del Taller: