CIMALSA presenta el llibre: “Transport multimodal i autopista ferroviària”, al Port de Tarragona

El president del Port de Tarragona Josep Maria Cruset i el president de CIMALSA i del clúster In-Move by Railgrup, Enric Ticó, han presentat el llibre “ Transport Multimodal i autopista ferroviària” de Joan Carles Salmerón. L’obra analitza l’evolució del transport ferroviari de mercaderies que, a l’àmbit de la multimodalitat aporta elements tan importants com l’autopista ferroviària, que pot convertir-se en una de les peces claus per a la descarbonització de les actuals cadenes logístiques i, en la millora de la sostenibilitat del conjunt dels transports.

CIMALSA, donant suport a l’edició d’aquest llibre, manté l’aposta del Govern de tirar endavant terminals multimodals i l’autopista ferroviària com la de Vilamalla o al Port de Barcelona, entre d’altres projectes, com una eina necessària en l’eficiència de tot el sistema logístic i una peça clau en la lluita contra el canvi climàtic. Tot això reflectit en l’acord de Govern aprovat el passat mes de febrer, sobre la Estratègia Logística per a laInternacionalització de l’Economia Catalana, destacant la necessitat de desenvolupar la intermodalitat i la sostenibilitat en l’activitat logística.

Josep Maria Cruset, ha destacat que: “La inversió i la millora del transport per ferrocarril és clau per a un important node logístic intermodal de la península ibèrica com el Port de Tarragona, ja que és que en els propers anys augmentarà la seva capacitat de moviment de mercaderies, especialment de càrrega general, coincidint amb l’entrada en servei de tres infraestructures estratègiques al 2023: el corredor del Mediterrani, la PortTarragona Terminal a Guadalajara i l’ampliació i modernització de la terminal de la Boella, a dins del Port; que contribuiran a fer que el Port de Tarragona sigui més eficient, sostenible i competitiu en una activitat de futur com la logística i el transport ferroviari”.

L’autor destaca que les infraestructures de Catalunya necessiten d’inversions urgents per adaptar-se a les noves exigències socials i enfrontar els problemes climàtics. Aquesta obra analitza aquesta problemàtica, descrivint el transport multimodal i, especialment els sistemes d’autopista ferroviària des de diferents punts de vista.

D’altra banda, Enric Ticó ha assenyalat: “El Ferrocarril és sense dubte el medi de transport més eficient i sostenible, però la xarxa ferroviària va ser dibuixada en clau viatgers, no en clau mercaderies. Per això, és fonamental desenvolupar infraestructures específiques pel al transport de mercaderies, ja siguin apartadors, terminals multimodals o autopistes ferroviàries (els camions que “pugen” directament al tren). Publicacions com aquesta ajuden als transitaris, operadors, etc a conèixer la nova realitat del transport ferroviari”.

Fecha del Taller: