CIMALSA inverteix per convertir el LOGIS Empordà en un referent ambiental

CIMALSA invertirà 108.000 euros, en aquest primer semestre de l’any, per dur a terme millores al LOGIS Empordà i aconseguir convertir-lo en un referent nacional de les infraestructures logístiques, especialment en els àmbits ambiental i paisatgístic, així com de mobilitat, d’eficiència i sostenibilitat en la gestió.

Entre les inversions destaquen l’obertura d’un nou accés rodat al recinte, per a millorar la mobilitat dels usuaris; i l’actualització de la xarxa d’enllumenat, per a reduir la contaminació lumínica en una zona especialment sensible, ja que el LOGIS Empordà es troba situat al mig de la plana empordanesa, ruta d’aus migratòries que passen pels Aiguamolls de l’Empordà. Per assolir aquest objectiu s’aplicaran criteris d’estalvi energètic: d’una banda per la incorporació de la tecnologia LED que reduirà la petjada de CO2 derivada del consum elèctric com per l’estalvi en l’economia d’explotació del recinte.

Equipament logístic transfronterer

Aquest equipament, promogut i gestionat per l’empresa pública catalana, CIMALSA està destinat a activitat logística i de serveis amb vocació transfronterera, ja que està localitzat al municipi del Far de l’Empordà. Té una superfície total de 73 hectàrees, 21 de les quals estan urbanitzades en una primera fase, i està ubicat adjacent a l’estació Intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària en contenidors, frigorífics, granels i automòbils.

L’aposta arriba després de constatar que la infraestructura s’ha consolidat en els últims anys i actualment disposa de quatre empreses instal·lades i en ple funcionament. A més, està previst que s’ampliï amb la futura plataforma Intermodal de l’Empordà, que tindrà connexió ferroviària d’ample ibèric i europeu.

Fecha del Taller: