Cimalsa inaugura un aparcament per a vehicles pesants a la Zona Franca de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, juntament amb el president de CIMALSA, Damià Calvet; del president de Cotraport, Carlos Domingo, i del president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, ha inaugurat l’aparcament per a vehicles pesants que CIMALSA ha construït en una parcel·la del polígon industrial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Durant la seva visita, el conseller ha estat acompanyat també del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i del director de CIMALSA, Isidre Gavín.

L’aparcament té capacitat per a 193 vehicles i disposa també d’unes oficines que utilitzaran tant l’empresa pública de la Generalitat com la cooperativa de transportistes Cotraport. CIMALSA ha invertit 800.000 euros en aquest aparcament, que ha llogat a l’associació per a un període de 12 anys.

La nova àrea d’estacionament està situada en una parcel·la propietat del Consorci de la Zona Franca concessionada al Port de Barcelona, molt propera al recinte portuari. En aquesta parcel·la hi havia una nau que es va haver d’enderrocar per construir els accessos ferroviaris provisionals al port. En l’espai alliberat, CIMALSA ha fet les obres necessàries per convertir-lo en aparcament de tràilers.

El pàrquing té capacitat per a 193 camions: 174 places són per a vehicles grans (17,50 x 3,75 metres), 11 per a vehicles mitjans (15 x 3,75 metres) i 8 per a vehicles de 12,50 x 3,75 metres. L’espai està dotat de servei de vigilància 24 hores al dia; control d’accessos; disposa de serveis i vestidors i d’un espai per a oficines que ocuparà Cotraport. En paral·lel, s’ha adjudicat la construcció i gestió d’una benzinera a l’empresa PetroPrix, que ha invertit 300.000 euros en l’obra civil i instal·lacions.

Amb aquesta operació s’ha aconseguit ampliar la dotació d’aparcaments vigilats per a vehicles pesants que millora les condicions operatives i de seguretat dels operadors logístics i, alhora, s’ha pogut dotar la cooperativa Cotraport, que agrupa més de 800 autònoms de transport terrestre de contenidors de Barcelona, d’unes instal·lacions per als seus associats.

Fecha del Taller: