Cilsa arrienda 11 hectáreas en la Plataforma BZ

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’empresa Centro Intermodal Logístico, SA (CILSA) han signat per 2,1 milions d’euros el contracte d’arrendament a 50 anys de la parcel·la d’11 hectàrees, part de la que antigament ocupava SEAT al polígon de la Zona Franca.

El passat mes de juny el Consorci va treure a concurs públic el lloguer d’aquesta singular parcel·la, que fou seu corporativa de l’automobilística, per un preu base d’1,4 milions d’euros anuals. Es presentaren 4 companyies (Segro Properties Spain, Hines Reyes Innova, Prologis Spain i CILSA) i l’adjudicació ha estat finalment per CILSA, per un preu un 50% superior al de sortida del concurs públic.

Segons Alfonso Martínez, director general de CILSA: “L’arrendament a 50 anys més la pròrroga de 25 més, permet allargar la vida de la companyia més enllà de les seves concessions actuals a més d’incrementar l’oferta logística que permeti donar resposta al creixement en el mitjà termini del Port de Barcelona, atraient fluxos marítims al mateix”.

La signatura de l’arrendament d’aquesta parcel·la suposa un punt d’inflexió per a la companyia que espera vingui acompanyat per l’inici de noves construccions de projectes clau en mà, fruit de la gestió realitzada aquests últims tres anys i gràcies a l’eficiència aconseguida al costat de la seva solidesa financera. Aquest fet permet plantejar-se nous desenvolupaments en el curt termini.
La ZAL és una de les peces claus en els cinc diferents negocis del Port de Barcelona i assumeix un paper actiu per a consolidar-se com un pol logístic de primera magnitud que genera riquesa, llocs de treball i per conseqüència és un motor econòmic de rellevància.

CILSA, ha liderat el desenvolupament, promoció i comercialització d’aquesta zona des de la seva fundació el 1992 i actualment les 212 hectàrees ubicades al Port de Barcelona es troben molt a prop del 100% d’ocupació, amb més de 130 empreses instal·lades, entre els quals figuren els primers transitaris del mercat, operadors logístics internacionals i espanyols, així com algunes grans multinacionals amb necessitats de distribució global.

El contracte ha estat firmat avui a la seu del CZFB per Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Alfonso Martínez García, director general de CILSA.

Fecha del Taller: