CEIV Pharma suma quatre noves empreses

Ha començat la segona edició de la certificació del Center of Excellence for Independent Validators on Pharmaceutical Handling de IATA (CEIV Pharma) a Barcelona, amb els cursos de formació a l’Aeroport de Barcelona–El Prat. Aquesta certificació de la IATA (International Air Transport Association) té com a objectiu validar les empreses que conformen la cadena logística, acreditant-les internacionalment per a la manipulació, gestió i enviament de medicaments d’ús humà segons els estàndards mundials de distribució farmacèutica.

La certificació CEIV Pharma garanteix que les empreses de la cadena logística ofereixen la màxima qualitat en la manipulació de productes farmacèutics i en els enviaments a temperatura controlada. La IATA ha comptat amb la col·laboració proactiva de l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) i de l’Aeroport de Barcelona–El Prat per a la difusió i implantació de la certificació CEIV Pharma entre les empreses catalanes especialitzades en aquest sector.

Quatre empreses han iniciat aquest segon procés de certificació: els transitaris Aduanas Pujol Rubió, Transcoma Global Logistics i Total Freight Worldwide; així com la companyia aèria Swiftair. La formació inclou des de l’aplicació dels més alts estàndards internacionals de qualitat en la manipulació dels productes farmacèutics fins a les especificacions sobre les seves instal·lacions, passant per la sensibilització de la plantilla sobre la importància d’evitar trencaments en les cadenes de fred i garantir el control de la mercaderia en tot moment.

Increment de les rutes de llarg recorregut

La càrrega aèria espanyola té un valor total de 32.000 milions d’euros, 7.000 dels quals corresponen a Catalunya. Barcelona està creixent per sobre de la mitjana espanyola en càrrega aèria tant durant l’any 2016 (13,3%) com en el que portem del 2017 (16,1%).

Aquest creixement, que arribarà fins a les 150.000 tones de càrrega aèria transportades durant el 2017 a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, ve marcat sobretot per l’increment de les rutes de llarg recorregut al darrer any i gràcies a que Catalunya té una economia diversificada i amb un alt grau d’internacionalització i un sector logístic competitiu. El suport del Barcelona Air Freight Community, la comunitat de promoció de la càrrega de l’aeroport barceloní, també ha contribuït de manera clau a incrementar la seva càrrega aèria.

Barcelona és l’aeroport líder indiscutible de la càrrega aèria de producte farmacèutic i químic d’Espanya. Amb 2.070 milions d’euros en càrrega farmacèutica i química, Catalunya suposa un 36% del total espanyol (5.800 milions d’euros). És especialment rellevant el pes de Catalunya en les exportacions (53% del total espanyol). Aquest sector, orientat a les mercaderies d’alt valor, tindrà un paper fonamental en l’evolució de la càrrega aèria mundial en els propers anys, fet que situa Barcelona en una bona posició per a competir a escala global. La certificació d’empreses en iniciatives com el CEIV Pharma constitueixen substancialment a millorar el posicionament internacional de l’aeroport català.

Després de l’obtenció de les certificacions per part de les empreses del primer grup de Barcelona (Airpharm, DB Schenker, DHL Forwarding, Kuehne+Nagel i Swissport), amb dues empreses més finalitzant el procés de certificació (WFS i Ibercondor) i amb l’inici de la segona edició de la certificació CEIV Pharma, queda palesa la voluntat de les empreses de logística catalanes de seguir certificant-se en el programa d’excel·lència farmacèutica.

La indústria farmacèutica ha esdevingut un dels motors de les exportacions catalanes i el sector logístic català està apostant per oferir-li els més alts estàndards de qualitat. El resultat és que l’Aeroport de Barcelona-El Prat és avui un dels primers d’Europa en nombre d’empreses certificades i en procés de certificació.

Fecha del Taller: