Catalunya seria l’onzè país de la Unió Europea amb més exportacions respecte el PIB

Segons recull un estudi d’ACCIÓ, les exportacions catalanes –sumant les vendes al món i a la resta de l’Estat español– van assolir l’any 2015 els 102.487 milions d’euros, la xifra més alta de la història. Així, el pes de les exportacions respecte el PIB és del 47,7%, per sobre de la mitjana de la Unió Europea (33,2%) i de països com Àustria, Dinamarca o Finlàndia, amb un PIB superior al català.

Aquestes dades posen de manifest que Catalunya seria l’onzè país de la Unió Europea amb més exportacions respecte el PIB.

Catalunya és per tant un país molt obert que exporta gràcies a que les empreses han integrat l’estratègia d’internacionalització dins la seva estratègia empresarial. De fet, l’estudi d’ACCIÓ revela que les exportacions a la resta del món creixen a un ritme superior que les vendes a l’Estat espanyol, seguint amb la tendència divergent observada des del 2008. Mentre que les exportacions al món han assolit el 2015 els 63.839 milions d’euros -amb un creixement del 6,1%- les vendes a l’Estat espanyol han augmentat un 0,7% el 2015 fins els 38.648 milions d’euros.

A Catalunya hi ha 16.400 empreses exportadores regulars, és a dir, les que han venut a l’exterior els darrers quatre anys de manera consecutiva.

Fecha del Taller: