Catalunya presideix la xarxa europea de turisme sostenible NECSTouR

Catalunya ha presidit la primera reunió del Comitè Executiu de NECSTouR, que ha tingut lloc a Brussel·les, per determinar les línies que marcaran la presidència catalana en els propers tres anys.

Cal recordar que al mes d’octubre Catalunya va ser escollida per ocupar la presidencia d’aquesta entitat, Flandes la vicepresidència; la Toscana, la secretaria general; i la regió sueca de Västra Götaland, la tresoreria.

En aquesta primera reunió del Comitè Executiu, Catalunya ha plantejat, entre d’altres reptes, prioritats com la desestacionalització turística a través del disseny de programes específics que directament incentivin la creació i posada en valor de productes consumibles tot l’any.

També es vol posar en marxa plans de renovació integral de les destinacions turístiques; analitzar el fenomen de l’economia col·laborativa en el sector turístic, tenint en compte el paper de les tecnologies i de les noves plataformes tecnològiques, trobant un equilibri que garanteixi la protecció dels consumidors i  els greuges comparatius respecte els sectors tradicionals.

I també apostar pel turisme cultural com un producte estratègic, ajudant les destinacions a mantenir i/o rehabilitar elements culturals bàsics per a l’atractiu i dinamització de la seva oferta.

Pel que fa al turisme responsable, Catalunya proposa treballar de manera especial tot el que afecta l’accessibilitat dels territoris per tal de consolidar una veritable oferta accessible arreu d’Europa.

NECSTouR va ser fundada l’any 2009 per Catalunya, la Toscana i Provença-Alps-Costa Blava. Actualment en formen part una trentena de regions europees i 35 membres associats entre empreses, institucions, universitats i associacions del sector turístic europeu. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació del turisme sostenible i influir directament en la política turística europea.

Fecha del Taller: