Catalunya presenta el Pla Japó per aprofundir les relacions amb el país nipó

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha presentat el pla Japó 2016-2019 juntament amb el cònsol general del Japó a Barcelona, Nahoito Watanabe. Aquest pla neix amb la voluntat de donar continuïtat i alhora aprofundir les relacions entre ambdós països.

El conseller Romeva ha destacat que “les relacions entre Japó i Catalunya han transcendit l’àmbit empresarial original” i n’ha destacat el turisme japonès a Catalunya assegurant que “hem superat la xifra de 170.000 visitants japonesos anuals i això demostra la necessitat de tenir una connexió aèria directa, que és una de les accions previstes al Pla”. A Catalunya el nombre de turistes japonesos ha augmentat un 50% en només els últims set anys.

La tercera edició del Pla Japó 2016-2019 s’estructura en quatre grans àmbits: empresa, turisme, universitat i recerca, i cultura.

Pel que fa a empresa cal destacar l’atenció contínua a l’empresa japonesa a Catalunya, el pla ho millora amb la posada en marxa del Japan Desk que oferirà servei individualitzat als inversors japonesos.

Entre les accions previstes n’hi ha de promoció empresarial, captació d’inversions, col·laboració turística, mobilitat d’estudiants, missions editorials, i intercanvis culturals i gastronòmics.

El Pla Japó 2016-2019, que ha estat elaborat a través del Departament d’Afers Exteriors amb la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona, pretén consolidar les relacions amb Àsia i el Pacífic.

Fecha del Taller: