Catalunya ja compta amb una Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Centre Amèrica

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa, amplia la seva xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions arreu del món amb una nova oficina a Panamà, la primera que el Govern obre a Centre Amèrica.

Des d’aquesta oficina, la Generalitat donarà suport a les empreses catalanes que vulguin fer negocis als països de Centre Amèrica (Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà), i gestionarà l’atracció d’inversions centreamericanes a Catalunya. L’oficina de Panamà cobrirà també els principals països del Carib com la República Dominicana o Cuba, entre d’altres.

Amb la de Panamà, la Generalitat incrementa fins a 36 el nombre d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions arreu del món. A través d’aquestes oficines, el Govern de Catalunya impulsa l’exportació catalana, l’atracció d’inversió estrangera, la cooperació tecnològica internacional i la participació en licitacions públiques internacionals, entre d’altres.

El 2014, Catalunya va exportar als països de l’Amèrica Central per valor de més de 260 milions d’euros, bàsicament dels sectors químic, farmacèutic, de la maquinària, tèxtil i de l’alimentació. En el període 2009-2013, han estat 900 les empreses catalanes que hi han exportat de forma regular.

Actualment, hi ha prop de 90 empreses catalanes implantades als països de Centre Amèrica. Algunes d’aquestes companyies són Auxicolor, Copisa, FCC, Grup Ferrer Internacional i Gas Natural Fenosa.

La zona presenta un gran nombre d’oportunitats de negoci per a les empreses catalanes. Panamà, per exemple, té prevista una inversió de més de 30.000 milions d’euros en infraestructures de transport, energia, tractament d’aigües i residus, sanitat i turisme.

Fecha del Taller: