Catalunya i la província xinesa de Jiangsu seran socis comercials preferents

Catalunya i la província xinesa de Jiangsu treballaran conjuntament en l’àmbit del desenvolupament econòmic, la promoció de les inversions i les exportacions, la recerca, els afers socials, l’educació, la cultura, la salut i la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenible, així com l’intercanvi de bones pràctiques en gestió pública.

L’acord de col·laboració ha estat signat pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i el vicegovernador de la província xinesa de Jiangsu, Li Yunfeng.

El document formalitza un marc institucional de relacions entre els dos territoris amb la voluntat mútua de reforçar els lligams d’amistat que uneixen Catalunya i Jiangsu mitjançant l’enfortiment i l’augment de la cooperació ja iniciada en diversos àmbits.

Jiangsu es un dels centres econòmics i comercials del país, atès que la província compta amb seus de les principals companyies exportadores d’equipament electrònic, químic i tèxtil, i és el principal receptor d’inversió estrangera directa.

Amb aquest acord el govern català consolida encara més la xarxa de lligams institucionals amb la Xina, i s’afegeix a l’acord amb Guangdong (2003) i les bones relacions amb el govern de la Regió Administrativa Especial de Hong Kong, els altres hubs econòmics i comercials del país.

Fecha del Taller: