Catalunya exhibeix el seu potencial agroalimentari i gastronòmic a Alimentaria

En la seva ferma aposta per la comercialització i internacionalització del sector agroalimentari català, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, manté el compromís de donar suport a les empreses en la promoció comercial. Per això, i sota el paraigua de Catalunya, en aquesta 22a edició de la fira Alimentaria, que el proper dilluns, 16 d’abril, obrirà les seves portes, el Departament, a través de Prodeca, ha impulsat la participació de més de 190 empreses, facilitant espais d’exposició i promoció en els salons Lands of Spain, Intervin, Intercan i Interlac.

A més, en aquesta edició i com a novetat, Catalunya disposarà en exclusiva de l’espai Catalonia Food and Gastronomy HUB, una àrea polivalent que oferirà al llarg dels quatre dies de certamen una programació de més de 80 activitats: degustacions, tastos, showcookings, presentacions de productes, ponències, trobades sectorials i reunions empresarials. L’estand vol ser un punt de trobada per a importadors i productors, un aparador de la salut agroalimentària de Catalunya i un contenidor de la seva capacitat productiva, exportadora i empresarial.

Fruit Business Forum

En el marc d’Alimentaria Barcelona, després de l’èxit assolit en les darreres edicions, els dies 17 i 18 d’abril, tindrà lloc el Fruit Business Forum, un espai de trobada i de promoció de les exportacions d’un dels sectors més dinàmics de l’economia agroalimentària catalana.

Catalunya és un dels principals clústers agroalimentaris europeus. Té un potent teixit econòmic i social que la proveeix d’aliments i gestiona el 90% del territori i el seu espai marítim. La indústria agroalimentària és un dels principals sectors industrials de Catalunya, on el sector primari, juntament amb la indústria de transformació d’aliments, representa prop del 4% del PIB de Catalunya i el 18,6% de l’industrial; és el tercer sector exportador, amb el 14,27% del valor total; és la primera indústria manufacturera pel que fa a ocupació i compta amb més de 70.000 explotacions i empreses arreu del país.

Fecha del Taller: