Catalunya capta el 32% de la primera línia d’ajuts Next Generation destinada als clústers espanyols

Segons càlculs d’ACCIÓ, els clústers catalans han obtingut 6,3 milions d’euros perquè les empreses que en formen part duguin a terme projectes conjunts d’innovació tecnològica

En total se n’han beneficiat 16 clústers catalans que desenvoluparan projectes com la robotització del sector tèxtil, la digitalització del porcí, el ‘blockchain’ per prevenir fraus en el món vitivinícola o la IA per a tractaments de malalties mentals

Catalunya ha captat el 32% de la primera línia d’ajuts dels fons Next Generation adreçada als clústers de l’Estat espanyol. Segons càlculs d’ACCIÓ, 16 clústers catalans han aconseguit 6,3 milions d’euros, que aniran destinats a les empreses que en formen part per desenvolupar conjuntament projectes transformadors d’innovació tecnològica.

Es tracta de la línia Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) convocada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i dotada amb fons Next Generation. En concret, els clústers catalans que hi han accedit són MODACC (del sector de la moda), Cenfim (equipament de la llar i contract), Catalan Water Partnership (aigua), Solartys (energia solar), el Clúster de Salut Mental, Innovi (vitivinícola), INDESCAT (esport), INNOVACC (carn i proteïna alternativa), CIAC (automoció), CEEC (energia eficient), Kid’s Cluster (infantil), Packaging Cluster, Clúster Digital, FEMAC (mitjans de producció agrícola), Smartech Cluster (tecnologies intel·ligents) i secpho (deep tech).

Amb aquests ajuts, les empreses membres dels clústers impulsaran projectes com la robotització del sector tèxtil, la digitalització del porcí, el desenvolupament de tecnologia blockchain per prevenir fraus en el món vitivinícola o l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) en el tractament de malalties mentals o per analitzar l’experiència en instal·lacions turístiques, entre altres. També treballaran per impulsar l’economia circular en l’àmbit de les bateries de liti, millorar la prevenció d’accidents en la construcció gràcies a la visió 3D o desenvolupar solucions de machine learning en sectors diversos com la salut mental o l’aigua.

Segons la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, “resultats com aquest posen de manifest que Catalunya té un enfocament clúster molt potent que destaca a Europa i a l’Estat espanyol”. En aquest sentit, Mas destaca que “els clústers tindran un paper clau en el repartiment dels fons Next Generation per la seva capacitat de tracció sobre les empreses que en formen part i perquè són el millor espai possible per respondre els reptes col·lectius als quals hem de fer front com a societat i transformar el model productiu català i europeu”.

Fecha del Taller: