Carnival eleva a 30 milions la seva inversió al Port de Barcelona

La multinacional líder del sector dels creuers augmenta en deu milions la inversió a la terminal E de Barcelona, ​​que estarà operativa el 2018.

Carnival, la major companyia de creuers del món, invertirà finalment 30 milions d’euros per construir i gestionar una nova terminal de 11.500 metres quadrats al Port de Barcelona. La concessió va ser aprovada abans d’ahir pel consell d’administració del Port de Barcelona, ​​tot i que el projecte ja va ser acordat fa dos anys. Llavors es va anunciar que el grup nord-americà, a través de Barcelona Cruise Terminal, anava a invertir 20 milions en la seva segona terminal a la capital catalana.

Amb aquesta obra, que està previst que s’iniciï l’any que ve i finalitzi el 2018, Carnival pretén posar en marxa la major terminal de creuers a Europa. Es preveu que set de les deu marques que posseeix el grup, entre les que es troben Holland America i Costa Cruceros, utilitzin la terminal com a port base o com a destinació de les seves rutes.

La nova infraestructura, que es denominarà terminal E, estarà emplaçada al Moll Adossat, just al sud de la terminal D-Palacruceros que també opera el grup Carnival des de fa deu anys a través de Costa Cruceros. Al costat d’aquesta concessió, que tindrà una vigència de 27 anys, el Port també ha aprovat que Carnival construeixi un pàrquing de 300 places al costat dels molls.

El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Sixte Cambra, va anunciar ahir que els beneficis del Port en el primer semestre s’han reduït un 18,6%, fins als 15,3 milions d’euros. El motiu principal és la despesa extraordinària de 4,3 milions que l’entitat ha hagut de pagar per una sentència en contra, en un litigi sobre les taxes T3 que s’ha retardat més de deu anys.

Tot i això, l’APB va facturar 75,6 milions d’euros, un 1% més que en el primer semestre de 2014. El Port va moure 23,2 milions de tones de mercaderies, un 3% més, i el tràfic de Teus, contenidors estandarditzats de 6,1 metres, va arribar als 940.253, un 6% més que el 2014. Més de 300.000 TEU van ser destinats a l’exportació de mercaderies.

Font i foto: Expansion

Fecha del Taller: