Cargill invertirà 18,2 milions d’euros al Port de Barcelona

La companyia Cargill, empresa multinacional especialitzada en la compra, processament i distribució de cereals i olis vegetals, realitzará una inversió de 18,2 milions d’euros a les seves instal·lacions del recinte portuari barceloní. A canvi d’això, el Port de Barcelona iniciarà la tramitació d’una pròrroga de dos anys de la concessió de Cargill, ampliació que ja estava prevista en el contracte de concessió.

La multinacional realitzarà un conjunt d’inversions per valor de 12,7 milions d’euros que es completaran amb dues actuacions addicionals de millora mediambiental que augmenten la inversió total fins als 18,2 milions d’euros. Les obres inclouen la construcció de dues noves sitges de 9.500 metres cúbics, que incrementen un 35% la capacitat d’emmagatzematge de la planta; una nova instal·lació mecànica per a la descàrrega de fava de soja; i la modificació de les transportadores de fava de soja. Així mateix, Cargill preveu dues obres més dirigides a la millora mediambiental de l’operativa que desenvolupa al Port.

L’empresa, instal·lada des de 1976 al moll Álvarez de la Campa, on disposa d’una planta de molturació de fava de soja, va renovar per 20 anys la seva concessió al febrer de 2016 a canvi d’una inversió de 10,4 milions d’euros per modernitzar les seves instal·lacions. Les actuacions integrades en aquesta inversió, es troben en diferents fases d’execució o projecte.

D’altra banda, el Port de Barcelona elaborarà un estudi per valorar la viabilitat de l’ampliació de calat del moll Álvarez de la Campa, fet que permetria a Cargill rebre vaixells de dimensions superiors als que opera en la actualitat.

Fecha del Taller: