CARES i el Banc dels Aliments col·laboraran per millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió

Fundació CARES i la Fundació Banc dels Aliments han signat aquest matí un conveni de col·laboració per fomentar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat i/o en situació d’exclusió social. Damià Calvet, president del Port de Barcelona i de Fundació CARES, i Lluís Fatjó-Vilas, president de la Fundació Banc dels Aliments, han subscrit l’acord en un acte celebrat aquest matí a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, on ambdues entitats disposen d’instal·lacions pròpies.

Gràcies al nou acord, CARES i el Banc dels Aliments de Barcelona treballaran conjuntament per millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de vulnerabilitat i per fomentar la seva inserció al mercat laboral ordinari. CARES passarà a encarregar-se puntualment de les activitats logístiques que el Banc dels Aliments pugui necessitar per al seu funcionament, fet que permetrà que, ocasionalment, professionals amb discapacitat i/o en risc d’exclusió social de CARES i CODEC -entitat germana de CARES- duguin a terme els seus itineraris professionals i la seva pràctica laboral als magatzems del Banc dels Aliments. Les dues entitats col·laboraran en la detecció de les necessitats professionals i personals dels treballadors i treballadores que facin la seva jornada a les instal·lacions del Banc dels Aliments, definint i impulsant accions que donin resposta a les necessitats detectades durant l’acompanyament sociolaboral.

Paral·lelament, les dues fundacions treballaran per sensibilitzar el teixit empresarial i impulsaran la creació d’una xarxa d’empreses solidàries que estiguin obertes a incorporar persones amb discapacitat i/o en situació d’exclusió social a les seves plantilles, deixant de banda els estigmes associats en moltes ocasions a les persones en situació de vulnerabilitat i centrant-se en les seves capacitats i habilitats sociolaborals.

Fecha del Taller: