Caprabo obrirá una nova plataforma logística a la ZAL Port

Caprabo i CILSA, societat participada pel Port de Barcelona i MERLIN Properties, gestora de la ZAL Port, han signat un acord per a la construcció de la nova plataforma de distribució de Caprabo al Prat de Llobregat (Barcelona). Amb una superfície de prop de 24.000m2 i una inversió estimada de 20 milions d’euros, el projecte s’iniciarà aquest any i estarà en ple rendiment l’any 2020.

La nova plataforma de Caprabo albergarà la totalitat del producte fresc que cada dia distribueix la companyia als seus 330 supermercats. També gestionarà el negoci de venda en línia de Capraboacasa i es constituirà com la nova seu central de la companyia.

Amb aquest projecte, Caprabo avança en el seu pla integral de competitivitat, que compta amb dos plans en ple desenvolupament. D’una banda, la transformació de les seves botigues a una nova generació de supermercats, millor preparats per afrontar les noves demandes del consumidor. I de l’altra, la reorganització logística, fet que suposa optimitzar les operacions, millorar l’eficiència en els costos i oferir un millor servei a les botigues. En tots dos plans, Caprabo se centra especialment en el tractament del producte fresc i en la sostenibilitat mediambiental.

La nova nau ubicada a la ZAL Port (Prat) té gairebé 24.000m2. D’aquesta superfície total, uns 18.013m2 són en planta baixa i uns 5.900m2 en una planta superior. L’edifici disposarà de 43 molls de càrrega. Aquesta plataforma gestionarà de manera integral el producte fresc que es ven a les botigues de Caprabo.

La nova plataforma de Caprabo serà el principal punt de consolidació per al posterior embarcament de les mercaderies que Grup Eroski serveix des de la Península al seu negoci a les Illes Balears, amb una quantitat de 1.200 camions-tràiler i contenidors anuals a través del Port de Barcelona.

Així mateix, des d’aquesta nova instal·lació, Capabrabo gestionarà el servei de Capraboacasa per a l’àrea metropolitana de Barcelona, garantitzant els processos i la gestió de les entregues exprés a l’àrea metropolitana de Barcelona, on concentra el volum de negoci en línia.

A la presentació d’aquest projecte de Caprabo han participat: Martin Gandiaga, Director General de Caprabo; Mercè Conesa, Presidenta del Port de Barcelona; Asier Bustinza, Director de Logística de Caprabo i Director de Plataformes de Grupo Eroski; Luís Lázaro, Director de la Divisió Logística MERLIN Properties; i Alfonso Martínez, Director General de CILSA.

Fecha del Taller: