Accés a la intranet
PRESS RELEASE | Published 11 gen 2021

Barcelona Centre Logístic s’incorpora al Mobility Institute, la plataforma empresarial del RACC i Deloitte per a la investigació de la mobilitat

Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL), l’associació que treballa per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya com a base logística euromediterrània, s’ha incorporat al Mobility Institute, la plataforma d’investigació creada pel RACC i Deloitte que analitza les noves tendències i models de mobilitat.

Aquest acord respon a l’aposta de BCL per fomentar la mobilitat i la sostenibilitat associada a l’activitat logística del territori, així com per promocionar accions d’innovació que puguin ajudar a les empreses del sector a ser més competitives i eficients, econòmicament i mediambientalment, aprofitant el potencial que ofereixen les noves tecnologies per a la transformació de les empreses del sector logístic en els diferents segments de la seva activitat.

El Mobility Institute és una plataforma d’entitats públiques i privades que s’encarrega de monitoritzar l’evolució dels hàbits dels usuaris, els moviments del mercat de la mobilitat, el desenvolupament i la implantació de noves tecnologies i la generació i explotació de dades i nous models de negoci. El seu objectiu és crear un coneixement útil i d’alt valor afegit per a múltiples sectors, avui en dia necessitats d’informació estratègica sobre la mobilitat de les persones i les mercaderies que els permeti identificar els canvis actuals i futurs que afecten directament la seva activitat i els seus plans de negoci.

L’entitat, que orienta la seva activitat a organitzacions públiques i privades, genera de manera exclusiva per als seus membres estudis de benchmarking, dades i analítiques, butlletins d’informació internacional, píndoles formatives de tecnologia, etc., així com el Baròmetre de la mobilitat, un panell d’usuaris quantitatiu que analitza l’evolució trimestral dels hàbits relacionats amb la nova mobilitat a nivell nacional. També ofereix dashboards de dades, indicadors i recursos de mobilitat, organitza el cicle de conferències Mobility Talks i Mobility Webinars i crea espais de trobada perquè els seus associats puguin intercanviar experiències, debatre i col·laborar per afrontar els reptes que planteja la mobilitat del futur.

El Mobility Institute, que va néixer el 2019, ja compta amb la confiança de 45 membres dels sectors de les infraestructures, la distribució, la consultoria, l’enginyeria, les finances, les assegurances i l’administració pública. Actualment en formen part empreses, operadors públics i privats de transport, associacions, ajuntaments i institucions públiques, entre altres. La bona acollida per part de sectors tan diversos confirma la importància que ha adquirit la mobilitat en l’estratègia de moltes entitats que volen seguir de prop les tendències, tant del nostre país com de l’estranger.

 

 

El RACC i Deloitte han posat en comú el seu coneixement i la seva experiència per a crear aquesta plataforma davant la necessitat de les empreses de donar resposta a la transformació de la societat, amb l’objectiu de convertir el Mobility Institute en la comunitat empresarial de referència en el camp de la mobilitat.

Barcelona-Catalunya Centre Logístic s’uneix al Mobility Institute per aportar coneixements i bones pràctiques en àmbits com la mobilitat sostenible de les mercaderies, el transport multimodal, l’optimització de les infraestructures, els processos innovadors i les tecnologies disruptives, l’eficiència energètica, la descarbonització i l’ús de les energies renovables, la formació i el desenvolupament del talent i de l’ocupació de qualitat, així com l’economia circular en un sector, el logístic, que és fonamental per al progrés econòmic i social del país.

Newsletter

Mostrar històric

Si voleu rebre el nostre newsletter

Mitjançant l'enviament d'aquest formulari heu llegit i accepteu la política de privacitat i condicions d'ús.

Recordeu que rebreu un missatge de validació per completar el compte indicat.

Media

Mostrar tot

SUPPLY.NET nº 5 – BCL – ICIL

REPORT