BWAW reuneix a 2.000 assistents per a buscar una transformació real del lideratge femení

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, ha començat avui de manera virtual amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la paritat de gènere i aconseguir la igualtat d’oportunitats de la dona en els sectors empresarial i industrial a nivell local i global. L’esdeveniment, que en aquest cas serà 100% digital, fins al 5 de març, reunirà a 50 speakers de primer nivell de diferents àmbits i amb perfils molt diferenciats. Podrà seguir-se a través d’una plataforma de streaming que compta amb una eina de networking en línia que permetrà posar en contacte als 2.000 assistents inscrits.

​​​​​Acte inaugural

L’esdeveniment ha començat a les 10.00h amb un acte inaugural que ha comptat amb la presència de la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha manifestat que “aquest esdeveniment permetrà posar en valor un treball que les dones portem fent molt de temps. Les dones tenim unes habilitats de lideratge que ens caracteritzen degut als obstacles que hem hagut de superar per arribar fins aquí”. També ha estat present Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, qui per la seva banda ha destacat que “l’FMI ha calculat que necessitaríem 200 anys per aconseguir la igualtat de gènere si avancem al ritme actual. Per aquest motiu, hem de ser contundents, actius i propositius en les mesures a implementar, entre elles l’atracció i retenció de talent femení”. També han participat en aquest acte inaugural Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i el president de la Fundació Incyde i de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet.

Pere Navarro ha volgut destacar que “BWAW neix amb el clar objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions. Cal passar a l’acció real. I ho fem amb una filosofia clara de paritat, perquè estem convençuts que per avançar en la igualtat cal aconseguir la implicació de tota la societat, no n’hi ha prou només amb una meitat”. Navarro ha afegit que “estem en plena quarta revolució industrial i no podem perdre el tren de la igualtat. Hem d’afavorir el paper de la dona en la nova economia”. “En aquest context canviant, necessitem més que mai una visió de món i un lideratge també amb accent femení, perquè les companyies amb més dones en els seus quadres directius guanyen en resiliència i rendibilitat”, ha conclòs.

Per la seva banda, José Luis Bonet ha insistit en què “incrementar la presència i el protagonisme de la dona en l’activitat empresarial és un dels principals objectius de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i portem a terme una gran quantitat de projectes que promouen l’empoderament i la formació específica per a dones”. “En els 21 anys d’activitat d’Incyde hem format a més de 45.000 dones, que suposen aproximadament un 52% del total de participants als nostres programes. Igualment, en cadascuna de les nostres infraestructures d’incubació i acceleració d’empreses (que ja són 171 entre vivers, incubadores d’alta tecnologia i coworking digitals), hem incubat ja a 5.900 noves empreses fins ara, de les quals el 38% són iniciatives promogudes per dones”, afirma Bonet.

L’alta direcció en femení

BWAW ha començat aquest matí amb el panell L’alta direcció en femení compost per perfils diversos de dones directives com Susan Segal, presidenta de Americas Society /Council of the Americas, Laura González-Molero, presidenta d’APD, Beatriz Corredor, presidenta de Red Eléctrica , i Carmina Ganyet, directora general corporativa d’Inmobiliaria Colonial, consellera independent de Repsol i consellera de Société Foncière Lyonnaise, per parlar en primer persona de la presència de la dona en el lideratge empresarial a alt nivell.

“Les organitzacions han de tenir un ADN igualitari i incorporar-lo en la seva estratègia, impulsant el talent femení des dels càrrecs directius fins la base. En aquest sentit, s’ha demostrat que la discriminació positiva en la contractació i la promoció de dones és útil i necessària”, ha senyalat Corredor. Per la seva part, Ganyet ha assegurat que “cada vegada és més habitual que els inversors exigeixin a les companyies la implementació de polítiques de sostenibilitat i socials, entre les quals s’inclouen plans d’igualtat de gènere”. Així mateix, Segal ha insistit en la necessitat de treballar en el lideratge, l’educació i el mentoring de dones i homes joves que “permetrà dur a terme un canvi real en les organitzacions”. “­Les empreses estan reflexionant sobre les maneres de donar resposta a una nova economia, molt més inclusiva i en la qual hem de jugar amb molts més elements com, per exemple, la tecnologia”, ha comentat González-Molero.

Durant la jornada també han tingut lloc, entre d’altres, el panel L’ensenyament i el gap de gènere en les STEM dins BTech per analitzar el motiu de l’escassa presència de dones en carreres tècniques i explorar les vies que permetin aconseguir una major penetració. Així mateix, en una trobada inspiracional, ha participat Lucía Pombo, pilot d’avions comercials i influencer, que ha exposat la seva experiència personal.

Important avanç en igualtat de gènere després de la crisi

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, a la jornada retransmesa avui des dels platós de RTVE a Madrid, ha comptat amb la participació de l’expresident de Govern, José Luis Rodríguez Zapatero qui ha assegurat que “després de superar la crisi actual, es produirà un rearmament del moviment feminista de gran força històrica que impulsarà la igualtat de gènere”. Zapatero ha afegit que “si volem que el segle XXI superi l’avanç de la segona meitat de segle XX en aquesta matèria, hem d’incorporar en totes les polítiques públiques, àmbits i empreses, la igualtat de gènere com un element transformador”.

El debat La dona i els conflictes culturals al món, en què ha participat l’expresident, ha estat moderat per Joan Clos, president d’Agora, the New Urban Conversation i exalcalde de Barcelona, i ha comptat amb altres destacats ponents com Susana Malcorra, exministra de Relacions Exteriors i Culte de la República Argentina, Rebeca Grysnpan, Secretària General Iberoamericana, i José Luis Bonet, president de la Fundació INCYDE i de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Lideratge femení i dones pioneres

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha moderat el panel sobre El lideratge femení, en el qual han participat Cristina Gallach, Secretària d’Estat d’Afers Exteriors per a Iberoamèrica i el Carib, Guayente Sanmartín, vicepresidenta i directora general d’impressió en gran format d’HP, Verónica Fisas, presidenta de Natura Bissé, i Isabel Maestre, directora de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. Durant la sessió, Navarro ha insistit en “si apostem per la igualtat d’oportunitats segur que aconseguirem una paritat de gènere en l’àmbit empresarial” i ha recordat que “des del CZFB fa just un any ja vam voler reivindicar el paper de les dones en el sector industrial mitjançant la creació del Consell de la Dona de la Zona Franca i seguim treballant en la matèria amb la celebració de la BWAW”.

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha intervingut en la taula rodona Homenatge a les dones pioneres juntament amb Gema Hassen-Bey, CEO de Diverscity, Cristina Moreno, Tinent Coronel de la Guàrdia Civil, i Cristina Manresa, Comissària dels Mossos d’Esquadra, amb Mayka Sánchez, directora de Woman Madame Figaro com a moderadora.

En aquest context, Sorigué ha assenyalat que “és vital que impliquem a tota la societat per dur a terme el canvi que necessita la igualtat de gènere i l’empoderament de la dona. Les dones som molt conscients d’aquesta necessitat, però hem d’incloure els homes en els nostres debats i la nostra recerca de solucions per aconseguir la meta marcada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en aquesta matèria”. En aquest sentit, Sorigué ha apuntat que “el camí per recórrer no és el mateix en tots els sectors. Per exemple, a Espanya, les dones representem el 42% de la força de treball, però som només el 28,5% del total dels treballadors de la indústria, davant del 54,9% que suposen en el sector serveis. En aquest sentit, des del CZFB treballem de forma activa per canviar aquesta tendència en l’àmbit de la indústria i la logística”.

Seminari per al lideratge femení

En la seva primera jornada, la BWAW va albergar a la tarda el seminari Woman in Communications (WIC), un programa impulsat pel CZFB, Fundació Incyde i l’Institut de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) amb l’objectiu de reforçar el lideratge femení des de la comunicació. Mitjançant l’assaig de l’exposició pública, es busca aconseguir enfortir la seguretat de les professionals de sector, així com el seu missatge; i controlar els diferents escenaris i situacions de comunicació. Aquesta preparació ajuda a impulsar a les dones a convertir-se en portaveus de projectes o equips, dins de les empreses o davant dels mitjans de comunicació.

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, ha finalitzat avui la seva primera edició en què s’ha posicionat com un esdeveniment de referència per avançar de manera activa en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i que, a més, contribueix a visibilitzar a Barcelona com una ciutat clau per al desenvolupament de la nova economia, més sostenible i amb majors estàndards en matèria de paritat de gènere. En aquesta línia, el CZFB ha confirmat que hi haurà una segona edició que se celebrarà de el 2 a el 4 de març de 2022.

BWAW ha celebrat avui un acte de cloenda presidit per Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, acompanyat per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, José Luis Bonet, president de Fundació Incyde i de la Cambra de Comerç d’Espanya, i Verónica Ollé, secretària general de RTVE.

Collboni ha volgut senyalar que “és evident que especialment les carreres tècniques o la indústria tecnològica i digital, en la qual Barcelona vol ser un referent, hi ha una important desigualtat. La igualtat de gènere és un requisit fonamental i no apreciar el talent femení surt car i cada vegada més empreses en  són conscients. Del conjunt de les persones que treballen en l’àmbit tecnològic a la ciutat comtal avui dia només el 8% són dones, pel que és important la col·laboració público-privada que permeti aprofitar el potencial de tots els talents que tenim a la ciutat, de diferents gèneres, edats i procedència”.

En la mateixa línia, Navarro ha insistit que “l’economia no pot prescindir del talent femení, i les dones poden aportar una visió diferent de la gestió dels negocis perquè, entre tots, sumem més” i ha agraït la “col·laboració de tots els ponents, partners i assistents a l’esdeveniment que ja han convertit BWAW en un espai per compartir experiències i proposar accions i iniciatives que ens acompanyin en aquest camí per eliminar barreres i avançar en la igualtat de gènere”.

Per la seva banda, Bonet ha apuntat que “la crisi ens ha portat molts problemes, però també molts aprenentatges. Tenim davant nostre una gran oportunitat per a transformar la nostra societat. I en aquest procés de canvi i renovació la dona ha de jugar un paper destacat. La resiliència i l’empatia són dues qualitats associades a la dona i que en aquest moment cobren vital importància per a la reconstrucció econòmica i social a la qual hem d’enfrontar després de la pandèmia”. Segons Ollé “el papel de un medio de comunicación en este sentido es esencial y nosotros, como radio televisión pública, ponemos todos los medios que tenemos a nuestro alcance para dar visibilidad a la igualdad de género. Desde el Instituto de RTVE hemos elaborado una guía de igualdad como herramienta para abordar contenidos relacionados con la mujer para huir de los estereotipos y abordar situaciones de desigualdad con el objetivo de que trascienda el mensaje”.

Estudi d’igualtat de gènere al Polígon de la Zona Franca de Barcelona

En el marc de l’esdeveniment, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha presentat un estudi dut a terme juntament amb GESOP amb l’objectiu d’analitzar la situació de les empreses del Polígon de la Zona Franca de Barcelona en matèria d’igualtat de gènere.

En ell destaca que el 74% dels treballadors són homes davant el 26% de dones. No obstant això, hi ha un major nombre de dones amb formació universitària, un 31% contra un 26% d’homes, encara que en els càrrecs directius segueix predominant el gènere masculí. En aquest sentit, del total de treballadors d’aquesta zona industrial, el 18% són homes que ocupen llocs de direcció, mentre les dones directives es limiten al 12%. Així mateix, l’únic àmbit en què predomina el gènere femení en les empreses del polígon és entre el personal administratiu.

Pel que fa a les jornades laborals, el percentatge de dones que treballa a temps parcial (9,4%) dobla al masculí (5,7%). Els homes, per la seva banda, fan més torns variables i nocturns.

Tot i que el 93% de les empreses asseguren que estan molt o bastant compromeses amb la igualtat de gènere, menys de la meitat compta amb un pla d’igualtat i només un terç té contemplat un protocol de prevenció d’assetjament sexual, més comú entre les empreses de més dimensió.

La dona davant la dècada per a l’acció

En les últimes sessions de l’esdeveniment, BChange ha reunit Maria Peña, consellera delegada d’ICEX, Clara Arpa, presidenta del Pacte Mundial de les Nacions Unides per a Espanya, Inmaculada Riera, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya i vicepresidenta de Fundació Incyde, i Jorge Brown, vicepresident d’Advanced Leadership Foundation, amb Pere Buhigas, director de RTVE Catalunya com a moderador per abordar La dona davant la dècada per a l’acció.

Durant la sessió, Clara Arpa ha assenyalat que “des del Pacte Mundial de les Nacions Unides acabem de presentar l’estratègia 2021-2023 on donem especial prioritat a la perspectiva econòmica social i mediambiental”. Així mateix, Arpa ha apuntat que “la gent jove encara no pensa en clau de sostenibilitat. És moment de consumir i produir de forma sostenible”.

D’altra banda, en el vertical BSocial, Miguel Lorente, professor de medicina legal i assessor del vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de Granada, ha exposat que “ens trobem amb barreres ideològiques que han evolucionat al llarg del temps però han mantingut la desigualtat i l’exclusió. És important treballar en l’educació i conscienciació, així com desenvolupar una visió crítica menys permissiva, basada en la informació, que permeti contrarestar l’atac que actualment estan patint les polítiques d’igualtat” mentre Magdalena Valerio, exministra de Treball i presidenta de la comissió de el Pacte de Toledo de Congrés dels Diputats, ha posat en relleu “és essencial començar per aconseguir corresponsabilitat en l’àmbit domèstic, ja que les dones seguim assumint un alt percentatge de les tasques de casa, fet que suposa una sobrecàrrega i té unes conseqüències molt importants en la nostra carrera laboral. Per assolir una equiparació en el mercat de treball, necessitem un compromís públic-privat per avançar i no retrocedir en contextos de crisi com l’actual”.

La taula rodona sobre el Lideratge femení en administracions estratègiques ha reunit a dones en llocs de direcció d’importants infraestructures com la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, la presidenta de Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, Sonia Corrochano, directora de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat, i Esther Mateu, directora general de Seguretat de Processos i Sistemes Corporatius d’ADIF. En aquest marc, Sorigué ha destacat “la importància que desapareguin els sostres de vidre perquè segueixi augmentant el percentatge de dones presents en consells d’administració de les grans empreses. En aquest sentit, des del CZFB estem totalment compromesos amb els ODS de Nacions Unides i els tenim incorporats en el nostre plantejament estratègic”.

Per la seva part, Conesa ha insistit en “la importància de trencar el sostre de vidre i guanyar-se el respecte de l’equip quan s’ocupen posicions directives”. “El món globalitzat requereix territoris que puguin prestar múltiples serveis i l’àrea de Barcelona compta amb un hub molt potent amb el port, aeroport, la Zona Franca i la connexió que proporciona Adif. Estem davant d’una aliança estratègica que hem de posar en valor”, ha conclòs.

Perfil del participant

En aquesta primera edició de BWAW han assistit de manera virtual més de 2.200 persones de tot Espanya, de les quals un 70% han estat dones i un 30% homes, aconseguint així l’objectiu del CZFB d’arribar a un públic ampli i amb representació de ambdós gèneres. Així mateix, la franja d’edat predominant entre els seguidors de BWAW (51%) ha estat la de 26 a 45 anys.

Totes les sessions de l’esdeveniment s’han retransmès des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat de Vallès i de RTVE a Madrid i s’han pogut seguir des del web de BWAW. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, han creat un esdeveniment de referència per fomentar la interacció i impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

La primera edició de BWAW ha tingut com Partners a CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman.

Fecha del Taller: