Bta es denominarà Alimentària FoodTech per reforçar el seu posicionament internacional

Bta va tancar el 24 d’abril una exitosa edició que va ser també l’última en què es va denominar Barcelona tecnologies de l’alimentació. El saló va rebre al costat de Hispack la visita de prop de 38.000 professionals i va comptar amb la participació de més de 570 empreses. Un cop conclosa la seva edició 2015, la fira canvia de nom en línia amb l’estratègia de posicionament del seu organitzador, Alimentària Exhibitons. Alimentària FoodTech és la nova marca per a un saló que, una convocatòria més, ha tornat a revalidar la seva condició de referent per al sector de tecnologia i equipament per a la indústria alimentària.

Hispack & Bta van clausurar la seva tercera edició conjunta, confirmant un canvi de tendència sectorial i econòmica que ja apunta a la recuperació. Tots dos salons congregar 1.250 empreses, un 6% més que en 2012, i van aconseguir una xifra de visitants propera als 38.000 professionals, un 8% per sobre de les expectatives inicials. Els expositors van destacar la qualitat dels assistents i l’augment de la internacionalitat, amb la presència de visitants de 112 països, que suposen el 10,6% del total.

En Hispack & Bta es van celebrar prop de 700 reunions de treball entre expositors i compradors de 29 països convidats per l’organització. Amb aquestes accions es busca promoure les exportacions tant de tecnologia alimentària com de packaging. A més de països europeus com Portugal, França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit que van encapçalar el rànquing de visitants, a Bta 2015 es va apreciar un augment dels professionals procedents del Marroc, Mèxic, Tunísia i Colòmbia.

Les activitats programades a Bta. van comptar amb un gran seguiment. Es van desenvolupar prop de 40 sessions sobre les últimes tendències en innovació tecnoalimentària, presentacions de nous productes i taules rodones. L’Innovation Meeting Point (IMP) va tornar a convertir-se en un fòrum d’innovació, difusió de coneixement i transferència tecnològica. Eixos com la seguretat alimentària, el disseny higiènic, la traçabilitat i el respecte al medi ambient defineixen cap a on apunta la inversió en R + D + I en la indústria de la tecnologia alimentària, que aposta per equipament per a processos molt més transversals, relacionats amb els hàbits de consum i adaptats a les noves regulacions productives.

La propera edició Alimentària FoodTech tornarà a costat de Hispack en 2018. El saló forma part de la cartera d’Alimentaria Exhibitions, responsable també d’Alimentaria & Horexpo Lisboa, Alimentaria Mèxic, Barcelona Degusta i Alimentaria Barcelona, aquest últim un dels salons d’alimentació i begudes més importants i reconeguts a escala internacional.

Fecha del Taller: