Boehringer Ingelheim construeix una nova planta de producció a Sant Cugat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha col·locat la primera pedra de la nova planta de producció que la multinacional alemanya Boehringer Ingelheim construirà a Sant Cugat del Vallès. El projecte suposarà una inversió superior als 100 milions d’euros i la creació de 200 llocs de treball qualificats.

L’empresa -que compta amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- havia valorat des del 2015 altres ubicacions arreu d’Europa per construir aquesta nova instal·lació, però va decidir dur a terme el projecte a Sant Cugat. Es tracta d’una planta que produirà un cartutx anomenat Respimat, un dispositiu on es poden introduir diversos tipus d’inhaladors per tractar malalties com l’EPOC o l’asma.

La producció anual inicial serà de 25 milions d’unitats a l’any, amb la previsió d’assolir els 30 milions quan la nova planta es trobi en ple funcionament. Des de Sant Cugat es produirà aquest medicament i es distribuirà a Europa, Estats Units, Japó, Mèxic, Brasil i Canadà.

Boehringer Ingelheim va establir-se a Catalunya l’any 1952, i actualment compta amb un equip de 1.700 treballadors a les instal·lacions de Sant Cugat del Vallès i Malgrat de Mar.

Fecha del Taller: