BNEW connecta els cinc sectors clau per a la recuperació econòmica

El BNEW – Barcelona New Economy Week, esdeveniment híbrid i 100% professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l’objectiu de reactivar l’economia, aglutina cinc sectors connectats entre sí que són fonamentals i que estan exercint de motor econòmic. La logística, l’eCommerce i el real estate (BNEW Logistics, BNEW eCommerce i BNEW Real Estate a l’Estació de França), la indústria digital (BNEW Digital Industry al Movistar Centre) i les zones econòmiques (BNEW Economic Zones a Casa SEAT) ja estan anticipant una nova revolució industrial amb el desenvolupament de la indústria 4.0 i seran imprescindibles per a l’enlairament de la nova economia.

En un context d’incertesa i en la setmana en la que s’ha situat a Barcelona com a seu mundial de la nova economia, s’ha volgut debatre sobre el model de ciutat actual i el paper que vol jugar la ciutat comtal en la recuperació econòmica. El col·loqui del BNEW Economic Zones a la Casa SEAT ha reunit a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona; Diego Guri, subdirector general d’AMEC, Comunitat de les Empreses Industrials Internacionalitzades; Martín Gustavo Ibarra, president d’Araújo Ibarra Consultores Internacionales; i Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona; amb Paloma Suarez, manager de FDI Center, exercint de moderadora. Navarro ha destacat que “Barcelona no només té potencialitats de futur, sinó també un present molt important”. Com a exemple, ha afegit que “en un moment de confinament hem creat el BNEW, que ha convertit a Barcelona en un centre mundial de l’economia. A la ciutat hi ha un sistema institucional que permet aquest succés i un seguit d’empreses que s’hi ha involucrat. Això és un clar exemple del que és la ciutat”.

D’altra banda, a l’Estació de França, el BNEW Logistics a dut a terme un panell en el que s’ha debatut sobre el rol de la dona en sectors principalment masculins i s’han buscat maneres per a aconseguir la igualtat en aquests àmbits, en línia amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de la ONU. En el cas del BNEW eCommerce, s’ha comptat amb un panell sobre la col·laboració, l’economia circular i la sostenibilitat, en el que s’ha analitzat si les companyies estan preparades per a l’auge del consumisme verd. Pel que fa al BNEW Digital Industry, destaca la sessió en la que s’ha aprofundit en els beneficis de la intel·ligència artificial en l’economia i en la societat 4.0. A més, tindran lloc les ponències de tres Inspirational Spekers com: Elsa Punset, experta en educació i intel·ligència emocional aplicada al canvi; Cecilia Tham, emprenedora i tecnòloga; i Alicia Asín, experta en Intel·ligència Artificial, IoT i Big Data.

Suport del GSMA

Amb l’objectiu de corroborar la importància que té la tecnologia en l’avenç de la nova economia, BNEW ha entrevistat a Mats Granryd, director general del GSMA. En aquest sentit, Granryd destaca com la connectivitat ha permès a la població “continuar amb la vida tal i com la coneixíem” durant la crisi del Covid-19. Així, apunta que “actualment hi ha 2.500 milions d’usuaris mòbils, el que representa que dues terceres parts del planeta té telèfon mòbil, i es generen aproximadament 4,1 bilions de dòlars en impacte econòmic”.

A més, el directiu aprofita per posar en valor el paper de Barcelona, assegurant que “és la ciutat que ens dóna la benvinguda any rere any per a generar negoci, permetent-nos construir aquest futur accelerat”.

Un esdeveniment de caràcter internacional

El caràcter híbrid del BNEW ha permès que sigui un esdeveniment amb un marcat caràcter internacional i hagi aconseguit reunir a més de 9.000 participants de 111 països diferents: 38 europeus, 24 americans, 25 africans, 19 asiàtics i 5 d’Oceania. Lideren el ranking d’assistents internacionals Argentina, Colòmbia, Equador, Veneçuela, Mèxic i Perú, reforçant així la influencia del CZFB a l’Amèrica Llatina, així com l’interès de l’economia llatinoamericana en anticipar-se a noves necessitats i reactivar l’economia.

L’esdeveniment també aporta un gran valor afegit amb la seva plataforma de networking digital que, mitjançant la intel·ligència artificial, proposa als participants contactes amb els que podrien crear sinergies. En aquest sentit, durant el primer dia de l’esdeveniment es van registrar més de 16.000 contactes efectuats entre els assistents al BNEW, destacant la importància de la innovació i el valor diferencial d’un esdeveniment únic fins al moment.

Fecha del Taller: