Blanca Sorigué, nou membre del Consell d’Administració de CIMALSA

Durant la reunió del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya del 22 de desembre s’ha aprovat el nomenament de Blanca Sorigué com a nova consellera de CIMALSA, convertint-se així en la primera dona que formarà part del consell de la companyia. CIMALSA és l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals pel transport de mercaderies i la logística que té com a missió oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat.

És la primera dona Directora General del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, càrrec al qual va accedir al gener de 2018 després d’haver assumit la direcció del Departament d’Expansión Internacional de la institució a 2017.Tota la seva trajectòria professional ha estat lligada a l’organització de fires i altres certàmens professionals. Participa en l’organització del Saló Internacional de la Logística (SIL BARCELONA) des de la primera edició. L’any 2004 és nomenada directora general del SIL i des d’aquell moment ha dirigit el Saló, a més d’altres fires que s’han organitzat sota el paraigües del SIL. El gener de 2018 assumeix també la Direcció General del saló immobiliari internacional Barcelona Meeting Point (BMP) i en 2020, en plena pandèmia per la COVID-19, crea i dirigeix el BNEW (Barcelona New Economy Week), primer esdeveniment de reactivació econòmica a la ciutat de Barcelona.

Pel que fa al Consorci, destaca el posicionament internacional de la institució amb la celebració del Congrés Mundial de la WFZO l’any 2019 a la ciutat de Barcelona. Actualment és la representant del Consorci a les juntes directives de la WFZO (Associació Mundial de Zones Franques) i l’AFZA (Associació de Zones Franques de les Amèriques). Tanmateix, cal destacar el seu impuls per la digitalització de l’indústria a través de dos grans projectes liderats pel Consorci: la primera incubadora d’alta tecnologia 3D (amb la gestió dels fons FEDER) i el DFactory 4.0.

Fecha del Taller: