BEST opera un nou servei ferroviari entre Barcelona i Miranda d’Ebre

Hutchison Ports BEST, membre del Grup Hutchison Ports, ha operat el primer servei ferroviari que connecta la capital catalana amb Miranda d’Ebre, situada a la regió nord de la península ibèrica. Aquest servei regular, gestionat per l’operador logístic Hutchison Logistics Spain, tindrà flexibilitat en l’increment de freqüències, adaptant-se a les necessitats del mercat. Les composicions d’aquest servei tenen 450 metres de llarg i capacitat per a 72 TEU.

Des de les instal·lacions de Miranda d’Ebre, gestionades per Hutchison Logistics Spain íntegrament, s’ofereixen, a més dels serveis purament ferroviaris, serveis d’emmagatzematge, serveis de buidatge i ompliment de contenidors, així com servei de transport.

Des Miranda d’Ebre, s’atén una àrea que abasta les zones d’Àlaba, Burgos, la Rioja, Santander, Palència i Astúries entre d’altres.

Hutchison Logistics Spain, amb aquesta nova connexió, ofereix a l’exportador la possibilitat de donar sortida a les seves mercaderies des del nord de la península a través de la Mediterrània, amb una disminució del temps de trànsit, aportant valor afegit al client final.

Amb aquest nou servei, juntament amb els ja existents, BEST amplia la seva oferta multimodal, situant a la terminal a l’avantguarda de les terminals intermodals de la Mediterrània, convertint-la així en una alternativa competitiva per servir al mercat logístic tant de la península com de la resta del sud d’Europa. En els últims anys, l’ampliació de mercats als quals es pot accedir des de la terminal ha experimentat un gran creixement, representant una gran oportunitat de negoci per a les empreses.

El nou servei Barcelona – Miranda d’Ebre, se suma als que BEST està operant de forma regular amb origen / destinació a les principals ciutats espanyoles així com al Sud de França. Entre aquests serveis destaquen els que connecten amb Saragossa, Madrid, Pamplona, Tarragona, Selgua (Osca), Villafría, Bordeus i Baiona.

El trànsit ferroviari a BEST ha augmentat significativament en els últims anys, passant d’un 10% del tràfic de contenidors plens d’importació i exportació el 2010, a un 20% en l’actualitat. És a dir, s’ha passat de manipular 36.000 TEU el 2010 als més de 140.000 el 2016.

Aquesta tendència a l’alça del mercat ferroviari s’ha vist reflectida a nivell global i BEST s’ha convertit en líder, superant el 60% de quota de mercat del Port de Barcelona.

Fecha del Taller: