BEST bat un nou rècord en operacions

Barcelona Europe South Terminal (BEST), filial del grup Hutchison Port Holdings Limited (HPH), va aconseguir una nova fita en manipular 7.760 TEU en l’escala del MSC Beatrice.

BEST va atendre el vaixell, de 14.000 TEU de capacitat, amb un total de 8 grues pòrtic operant simultàniament, aconseguint productivitats de fins a 221,3 moviments per hora.

BEST disposa de 1.500 metres de línia d’atracada amb onze grues pòrtic, totes elles capaces d’operar els vaixells porta-contenidors més grans que naveguen actualment i un sistema operatiu semiautomàtic gestionat amb el suport de 36 grues ASC (Automatic Stacking Cranes) i 26 Shuttle carriers.

BEST està treballant a un rendiment mitjà de 40 moviments per hora i per grua (GCR), una de les més altes productivitats de tot el món. Aquesta alta productivitat, juntament amb el nombre de grues disponibles, fa possible assolir productivitats de fins a 220 moviments per hora per vaixell.

Guillermo Belcastro, director general de BEST, assenyala que “BEST és l’única terminal a la Mediterrània capaç d’assolir aquest nivell de productivitat gràcies al seu funcionament semiautomàtic, recolzat per la millora contínua del nostre propi sistema operatiu (nGen) sumat a l’esforç fonamental de nostre personal. Aquest alt nivell de productivitat, sumat a la fiabilitat en les nostres operacions, permet a les navilieres obtenir importants estalvis d’estada a port, i millorar així la planificació de navegació dels seus vaixells.”. I afegeix que “El fet més rellevant és que quan més gran és el vaixell, millor és la nostra taxa de productivitat, en línia amb l’actual tendència de la indústria a augmentar la mida dels vaixells i amb les necessitats de les companyies navilieres”.

Fecha del Taller: