BCL i la Fundació Fòrum Ambiental posen en marxa la Comissió de Logística Sostenible amb més de 40 membres dels àmbits públic i privat

L’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) i la Fundació Fòrum Ambiental han creat la Comissió de Logística Sostenible, formada per més de quaranta membres en representació dels diferents sectors implicats: administracions amb responsabilitats mediambientals, infraestructures, operadors logístics, etc. La nova Comissió, que presideix Jordi Hereu, membre de les dues entitats, té com a principal objectiu reduir l’impacte mediambiental de la logística sense limitar el seu creixement i competitivitat, i vol desenvolupar un model logístic competitiu i sostenible centrat a Barcelona i Catalunya i aplicable internacionalment.

La nova Comissió centrarà bona part dels seus esforços en impulsar solucions, aplicables a curt termini, per reduir la contaminació atmosfèrica associada al transport i distribució de mercaderies. BCL i la Fundació Fòrum Ambiental recolliran els treballs realitzats fins ara, majoritàriament per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i realitzaran propostes sectorials que ajudin a minimitzar els efectes mediambientals derivats de l’activitat logística.

La Comissió s’ha marcat com a objectius: desenvolupar un model competitiu i sostenible a nivell internacional; consolidar a Catalunya com la principal plataforma de serveis logístics basats en un model sostenible; aportar diagnosis, reflexions i propostes a curt, mig i llarg termini; i promoure la col·laboració publico-privada amb propostes i solucions que minimitzin l’impacte ambiental del sector i aportin valor a la societat.

Entre les propostes estratègiques plantejades per la Comissió destaquen l’optimització de les rutes i la distribució nocturna en zones urbanes;  la incorporació de vehicles poc contaminants; la reducció dels embalatges i l’optimització dels envasos; o l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a impulsar l’anomenat smart transport.

 

Un cop constituïda, la Comissió de Logística Sostenible iniciarà la seva activitat en grups de treball dedicats a les infraestructures, la mobilitat els combustibles, la distribució urbana i l’smart green logistics.

Fecha del Taller: