BCL i Enginyeria Social col·laboraran per desenvolupar un model de gestió Responsable i Sostenible en el sector logístic de Catalunya

L’organització Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) i Ingeniría Social, han signat un acord que estableix la col·laboració en àrees d’interès comú, incloent la participació en congressos, projectes, formació, elaboració d’estudis i altres activitats que es considerin oportunes en els seus respectius àmbits i tant de caràcter nacional com internacional.

La finalitat de l’acord, signat per Santiago Bassols, director general de BCL, i María Elena López, administradora d’Ingeniría Social, és el desenvolupament d’un model de gestió Responsable i Sostenible en el sector logístic de Catalunya que li permeti avançar en l’adhesió a l’agenda 2030 i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Per això, Ingeniría Social donarà suport i acompanyarà a BCL en el seu propòsit de promoure l’RSC i el Desenvolupament Sostenible entre els seus associats, organitzant jornades i tallers formatius i generant continguts divulgatius per al sector logístic en matèria d’RSC, Sostenibilitat i aplicació dels ODS, donant visibilitat a les bones pràctiques.

1a Setmana de la responsabilitat Global (24 – 27 d’març 2020)

Una primera acció d’aquest acord és la promoció de la 1a Setmana de la responsabilitat Global, una fira online que és un punt de trobada virtual, obert i gratuït en el qual conflueixen professionals de la RSC, grans empreses, pimes, entitats de tercer sector, universitats i administracions públiques, amb l’interès de compartir experiències i aprendre sobre bones pràctiques posant en valor a les empreses, que es regeixen pels paràmetres de la responsabilitat social i el desenvolupament sostenible.

La 1a Setmana de la responsabilitat Global, que se celebra del 24 a el 27 de març, també compta amb dos apartats dedicats a la difusió de coneixement: un de conferències els dies 24 i 25 de març i un altre de càpsules formatives (webinars gratuïtes) els dies 26 i 27 de març. Tant les conferències com les càpsules formatives estan centrades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i en l’Emergència Climàtica.

A les conferències hi haurà taules d’experiència dedicades a: Els nous reptes de la RSC, Integració dels ODS i l’agenda 2030, Avançant en la igualtat i la diversitat, La importància de la comunicació responsable, Solidaritat empresarial en temps de covid-19, accions contra l’Emergència Climàtica, Innovació, TIC i RSC, Startups amb valors, Aliances amb impacte social, i Teletreball.

Les càpsules formatives, enfocades a que tots aquells interessats en la RSC puguin aprendre més sobre els nous reptes actuals i descobrir noves metodologies interessants per a les seves empreses, abordaran aspectes com:

  • Gestió estratègica de l’RSC: conceptes clau i primers passos
  • Com integrar l’Agenda 2030 a les organitzacions
  • Les claus per a un bon Reporting en RSC
  • Adaptació a clàusules socials i ambientals en les licitacions públiques
  • Com mesurar l’impacte social de la meva organització: Valor Social Integrat
  • Com avançar en la Gestió Ambiental de l’empresa
  • Reptes i oportunitats per avançar en la Igualtat a l’empresa
  • Bretxa salarial – càlcul i mesures per a la seva reducció
  • Diàleg amb els grups d’interès: materialitat i canals de comunicació

Per adaptar-se al context actual, i optant per un model més innovador i sostenible, la 1a Setmana de la Responsabilitat Social Global és cent per cent virtual i està organitzada per Ingeniría Social juntament amb l’Associació + Responsables.

A Catalunya ja s’han celebrat 10 edicions de la Setmana de la Responsabilitat Social, congregant a més de 1.000 professionals cada any. A Madrid es va celebrar la primera edició al novembre de 2018.

 

Sobre BCL

BCL treballa per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya com a plataforma logística euromediterrània. Està integrada per les principals empreses privades i públiques del sector logístic i per associacions professionals, entitats dedicades a la formació i la innovació, així com altres organismes i institucions de recerca i desenvolupament industrial, econòmic i logístic. BCL, a través dels seus diferents comitès, és un fòrum d’anàlisi, debat i reflexió dels professionals sobre el present i el futur del sector logístic de Catalunya.

Sobre Enginyeria Social

Enginyeria Social és una empresa d’economia social i solidària que presta serveis de consultoria, formació i auditoria especialitzada en el diagnòstic, definició, implementació, verificació i comunicació de processos relacionats amb la Responsabilitat Social Corporativa, la Sostenibilitat, Igualtat i Sistemes de Gestió ètics i mediambientals, tant per a empreses com per a administracions públiques i entitats del tercer sector, en els àmbits ambiental, social, laboral, econòmic, bon govern, comunicació i disseny gràfic. El propòsit d’Ingeniría Social és la d’assessorar les empreses i organitzacions a desenvolupar negocis i organitzacions sostenibles i competitius que aportin valor a la societat.

Fecha del Taller: