BASF posarà en marxa la seva estació intermodal el 2017

L’ empresa Combiterminal Catalonia construeix l’estació intermodal de mercaderies en els terrenys del centre de producció de BASF Española dins el polígon petroquímic de Tarragona.

Les companyies BASF Española, Contank, Hoyer España, Schmidt Holding i Tradilo Inversiones (empresa del Grup Pañalón), han constituït l’empresa Combiterminal Catalonia, que és l’encarregada de construir l’estació intermodal de mercaderies que estarà ubicada en els terrenys del centre de producció de BASF Española al polígon petroquímic de Tarragona.

Combiterminal Catalonia és un joint venture que també gestionarà la terminal intermodal quan entri en funcionament, previsiblement durant el primer trimestre de l’any 2017, un cop estiguin executades les obres del tercer carril ferroviari d’ample de via internacional (UIC) a Tarragona.

La construcció de la terminal suposa una inversió de 30 milions d’euros amb la finalitat de que la infraestructura disposi  de tres vies de 520 metres de longitud amb capacitat per atendre vuit trens diaris i moure uns 120.000 contenidors a l’any.

La terminal estarà oberta a mercaderies d’empreses terceres, tot i que BASF la farà servir per les seves exportacions als mercats europeus, que estan en creixement. L’ús del ferrocarril permetrà a les empreses del sector petroquímic de Tarragona reduir els seus costos logístics i augmentar la seva competitivitat.

 

Font: BCL
Foto: BASF/ flickr

Fecha del Taller: