BASF inverteix 21 milions en una nova planta d’agroquímics de Tarragona

Les vendes del grup a Espanya van créixer un 12% durant l’any passat, quan la mitjana de creixement del sector es va situar en el 3,2%.

La multinacional BASF ha confirmat l’aposta per la seva site de Tarragona, el més gran que la companyia té al sud d’Europa, amb una inversió de 21 milions d’euros per obrir una nova línia a la planta d’agroquímics. El nou centre de producció serà operatiu a finals de 2016 i suposa la creació de 30 nous llocs de treball.

L’anunci d’aquesta nova planta suposa ampliar la producció de fungicides líquids a Tarragona -on actualment es fabriquen més de 60 varietats d’aquest producte-en un 25%. Més enllà de la inversió, una de les més importants dels últims anys, el màxim responsable de les activitats de BASF al sud d’Europa i conseller delegat de BASF Espanyola, Erwin Rauhe destaca l’aposta estratègica de la companyia, que té plantes a 80 països, per aquest site: “Vol dir que a Tarragona tenim el know how, un equip humà altament qualificat i que tenim capacitat de seguir creixent; el fet que l’última generació de productes de protecció de cultius es fabriqui aquí és una fita per a la nostra planta espanyola “.

L’anunci de la nova inversió coincideix amb la publicació dels resultats de BASF.
Espanyola durant 2014, quan les vendes van arribar als 1.194 milions d’euros (van ser 1.069 milions el 2013). L’increment, del 12% és significativament superior al global del sector que va ser del 3,2% segons la Federació Empresarial de la Indústria Química (Feique).

El negoci de la divisió Coatings, dedicada principalment a la producció de pintures i recobriments destinats a la indústria de l’automoció ha significat una de les principals contribucions a aquest creixement. “Aquests resultats s’expliquen en part per la recuperació del consum i l’augment de la demanda interna i la tendència a l’alça de sectors com el de l’automoció”, explica Rauhe. El que s’ha traduït en un increment de vendes en el mercat nacional aconseguint així xifres molt semblants a les registrades el 2008, abans de la crisi.

Font i foto: La Vanguardia

Fecha del Taller: