Barcelona serà la capital mundial de les economies transformadores l’any 2020

La primavera de l’any 2020, Barcelona acollirà el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores. L’esdeveniment, que reunirà a més de 10.000 persones d’arreu del món, aplegarà iniciatives que construeixen alternatives al sistema econòmic  i financer actual.

En el decurs del Fòrum, una iniciativa de la societat civil que durarà una setmana, se celebraran xerrades i assemblees sobre les “economies del canvi” i també s’organitzarà una programació cultural per involucrar a la població local i a les iniciatives transformadores de Barcelona. L’objectiu de la trobada és fer visible un “altre món” que “ja existeix”, segons els seus promotors, amb l’objectiu de fer-lo “hegemònic” i marcar una nova agenda mundial que provoqui iniciatives de confluència entre moviments socials.

El Fòrum es desenvoluparà en dues etapes. La primera serà a la primavera del 2019 amb una trobada de tres dies amb representants de xarxes i moviments socials que plantegin formes alternatives d’entendre l’economia. En aquesta primera trobada es preveu una assistència de 500 persones i permetrà preparar el terreny per al Fòrum de l’any següent.

Segons l’Informe d’Economia Social i Solidària del 2015,  aquest tipus d’economia ocupa el 10% de la població activa a Catalunya, aporta el 8% del PIB i agrupa unes 60.000 entitats. A Barcelona, representa el 3% de les empreses de la ciutat i el 8% de l’ocupació.

Fecha del Taller: