Barcelona, capital mundial de l’alimentació el 2018

Mercabarna organitzarà el XXXIII congrés internacional de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM, Word Union Wholesale Markets) a Barcelona, el 2018. El congrés se celebrarà del 16 al 18 d’abril de 2018, en el marc d’Alimentària.

La candidatura de Barcelona, que competia amb les de Mèxic i Estrasburg, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira de Barcelona.

El certamen acollirà uns 300 delegats, entre representants i empresaris dels mercats alimentaris més importants del món, sobretot majoristes però també detallistes, d’uns 30 països.

Sota el lema “Els mercats del futur: responsables i eficients”, el congrés tractarà sobre la responsabilitat social dels mercats vers la societat i el medi ambient. En aquest sentit, es parlarà de malbaratament alimentari, dels mercats com a agents generadors d’ocupació, de la importància de l’educació dels infants en hàbits alimentaris, de l’excel·lència en la gestió de residus, l’eficàcia energètica, la mobilitat eficient… Així mateix, el congrés parlarà sobre els mercats com a vertebradors socials i les aliances de futur entre els mercats majoristes i els detallistes.

Fundada el 1955, la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM) és una associació sense ànim de lucre, dedicada a la promoció de l’intercanvi d’informació entre mercats majoristes i detallistes d’arreu del món, amb l’objectiu de millorar-ne la seva organització, gestió i construcció. La WUWM està formada per més de 800 mercats majoristes i detallistes de 42 països d’arreu del món.

La seva missió és promoure entre la comunitat internacional el paper essencial que desenvolupen els mercats en assegurar la disponibilitat i el proveïment d’una àmplia varietat d’aliments frescos de qualitat, a preus competitius i amb els més elevats estàndards de seguretat alimentari.

Fecha del Taller: