Barcelona acollirà la seu del WOC, la Sustainable Ocean Summit 2022 i la primera Blue Finance Summit

El World Ocean Council (WOC), la ciutat i el Port de Barcelona s’han associat per desenvolupar el centre global líder per a l’Economia Blava – i això ara inclourà la seu del WOC, l’Organització Mundial d’Inversió i Negocis d’Economia Blava.

La presència, els esdeveniments i les activitats del WOC reforçaran i complementaran el compromís i el lideratge de la ciutat i el Port de Barcelona amb l’Economia Blava. Per celebrar aquesta nova associació, Barcelona acollirà el WOC the Sustainable Ocean Summit (SOS) del 17 al 18 d’octubre i la inauguració de la Blue Finance Summit (BlueFIN) el 19 d’octubre.

Anna Majó, directora d’Innovació de Barcelona Activa i líder de l’estratègia de l’Economia Blava a la ciutat, explica que “Barcelona segueix aportant bones notícies a l’impuls de l’Economia Blava i fa un salt que no només reafirma el paper de la ciutat com a capital de l’Economia Blava amb projecció mediterrània, sinó que posiciona la ciutat a nivell mundial: la celebració amb èxit de la SeaFood Global Expo per primera vegada a la ciutat aquest abril de 2022, l’anunci de la futura celebració de la Copa Amèrica el 2024, i la instal·lació de la seu global del WOC, així com els seus esdeveniments emblemàtics, en són bons exemples. Amb l’impuls de l’Economia Blava, Barcelona seguirà impulsant la innovació i la sostenibilitat vinculades a l’economia marítima, creant noves oportunitats econòmiques, talent i ocupació per aquesta ciutat marinera que és Barcelona. Barcelona es dirigeix cap a l’Economia Blava i esperem tenir el vent al nostre favor!.”

Santiago Garcia-Milà, subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona i anterior president de la International Association of Ports and Harbours (IAPH) des del 2015 al 2021, manifesta la seva il·lusió i encoratja a tota la Comunitat Portuària (més de 500 empreses) a aprofitar aquesta associació per impulsar iniciatives d’Economia Blava. “El nostre nou Pla d’Innovació marca objectius molt ambiciosos en matèria de sostenibilitat social i ambiental per al Port de Barcelona. La col·laboració i les aliances són clau. Creiem que la seu del World Ocean Council a la zona del Port potenciarà la cooperació dins de l’ecosistema de l’Economia Blava, essent la zona del Port el seu epicentre”, afirma Garcia-Milà.

El president fundador i CEO del WOC, Paul Holthus, afirma, “Estem emocionats i honorats de formar part de la visió de Barcelona per desenvolupar el centre mundial líder d’Economia Blava, acollint el WOC en aquesta vibrant i global ciutat portuària. Barcelona serà el lloc on la indústria,els inversors i els innovadors es trobaran i treballaran per a crear lideratge, col·laboració i mesures en suport de la salut dels oceans i de la responsabilitat oceànica corporativa.”

Des de 2010, el WOC Sustainable Ocean Summit (SOS) ha estat l’única reunió global multiindustrial desenvolupada per i per a la comunitat empresarial i inversora amb un enfocament en el desenvolupament sostenible dels oceans. La SOS 2019, amb el lema “Invertint en futurs oceans: finances i innovació per a l’Economia Blava” és l’esdeveniment més complet d’Economia Blava organitzat fins ara.

La SOS 2019 va donar lloc a la propera 1st Global Blue Finance Summit (BlueFIN), que es posarà en marxa a Barcelona a l’octubre. La SOS i el BlueFIN continuaran celebrant-se en llocs claus d’arreu del món, però tornaran al seu nou port base a Barcelona cada 2-3 anys.

Aviat hi haurà més detalls sobre el lloc, el programa i els ponents de SOS i BlueFIN.

PROPERS ESDEVENIMENTS WOC

Sustainable Ocean Summit (SOS ‘22) – Barcelona, 17-18 Oct 2022

Global Blue Finance Summit (BlueFIN ‘22) – Barcelona, 19 Oct 2022

Fecha del Taller: