Barcelona, 10a ciutat europea en recepció de projectes d’inversió estrangera

Barcelona ocupa la 10a posició entre les principals àrees urbanes del món en recepció de projectes d’inversió estrangera i se situa al 19è lloc mundial i 10è europeu per la seva competitivitat global.

Aquestes són tres de les conclusions que es desprenen de l’Observatori Barcelona 2014, elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç a partir de prestigiosos estudis i un conjunt d’indicadors econòmics i socials. L’estudi compara la capital catalana amb les principals ciutats del món, i permet constatar novament que Barcelona reforça el seu posicionament econòmic i empresarial a l’elit mundial de ciutats. En aquest sentit, cal ressaltar la força de la marca Barcelona, que ha esdevingut la 6a marca de ciutat més potent a nivell mundial.

L’informe destaca que la capital catalana va millorar el 2013 dues posicions en recepció de projectes d’inversió internacional, i quinze posicions al rànking de ciutats europees amb més perspectives de futur, situant-se ara per davant de Berlín, Amsterdam, Edimburg o París, tot això vinculat a una creixent internacionalització de l’economia de la ciutat. L’Observatori Barcelona 2014 destaca, així mateix, que la ciutat és la primera del món en nombre de delegats i la quarta en nombre de congressos internacionals organitzats, només per darrere de París, Madrid i Viena, i que la taxa d’activitat emprenedora a la província de Barcelona es manté per sobre de les d’Alemanya, França o Finlàndia.

Per altra banda, i segons dades de la Conselleria d’Empresa i Ocupació, la inversió estrangera a Catalunya va arribar en el període de gener a setembre de 2014 als 2.654 milions d’euros, xifra que implica un increment de prop del 35% respecte el mateix període de l’any 2013 i que representa al voltant del 28% del total estatal.

 

Font: BCL
Foto: Robert/  flickr

Fecha del Taller: