Baleària consolida la seva posició a Barcelona operant 4 ferris diaris en les seves rutes amb Balears

Baleària ha presentat al port de Barcelona el ferri Dénia Ciutat Creativa, que la companyia acaba d’incorporar a la flota i que connectarà diàriament aquesta ciutat amb Menorca, la qual cosa permetrà doblar les connexions actuals que té la naviliera des de la capital catalana a l’illa, on ja uneix de manera diària amb el ferri Martín i Soler. A més, amb la posada en marxa d’aquest vaixell, la naviliera consolida la seva posició a la capital catalana operant 4 ferris diaris amb les Illes Balears.

L’empresa, que ofereix serveis de passatge i càrrega, està present a la ciutat comtal des de 2003, des del port també realitza rutes diàries amb les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera. Durant el 2015, la naviliera va transportar 315.000 passatgers i 1,6 milions de metres lineals de càrrega en el total de línies que opera des de Barcelona.

L’acte de presentació, que s’ha dut a terme a bord del vaixell atracat al moll Drassanes, ha congregat més de 200 persones entre les que hi havia representants del sector marítim, clients, proveïdors i col·laboradors de la Fundació entre d’altres.

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha destacat que el Dénia Ciutat Creativa serà el quart vaixell diari de la naviliera que operarà al port de Barcelona. Utor ha assenyalat també que la companyia té com a missió important “permetre el transport de persones i mercaderies a les Illes Balears i fomentar el progrés econòmic i el benestar social” i en aquest sentit ha remarcat que Baleària és “la companyia que més ha crescut en els últims 10 anys i que ha realitzat més escales al port de Barcelona”. El president de la naviliera també ha recordat que Baleària és la primera companyia a apostar pel gas natural amb noves construccions.

Per la seva banda, el president del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha assenyalat “la contribució fonamental de Baleària en el tràfic de cabotatge del port, que el 2015 va registrar un creixement del 5%, i el 7% en els quatre primers mesos d’aquest any”. Cambra ha recordat que des que la naviliera va iniciar les seves operacions el 2003 “ha multiplicat per tres el nombre d’escales, fins a superar les 900 a l’any”.

Baleària ha batejat el ferri amb el nom de Dénia Ciutat Creativa per donar a conèixer el reconeixement que ha atorgat la UNESCO a aquesta Ciutat valenciana, on la companyia té la seva seu social. El desembre passat aquest organisme internacional va incloure Dénia a la xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia, una distinció que reconeix el model gastronòmic, basat en la preservació del territori i el medi ambient, on conflueixen tradició i innovació.

El ferri compta amb una eslora de 150 metres i una capacitat per a 363 passatgers i 1.850 metres lineals de càrrega.

Fecha del Taller: