Azores Airlines inaugura una nova ruta que connecta Barcelona amb Boston

Azores Airlines, una de les empreses del grup SATA, posa en marxa, a partir del 29 de març, una nova ruta entre Barcelona-El Prat i Boston (Logan International Airport), amb dues freqüències per setmana, els dimarts i els divendres, amb una escala tècnica a l’aeroport de João Paulo II – Illa de Sant Miguel -Açores.

El nou vol és el resultat d’una anàlisi exhaustiva del mercat que mostra una demanda de passatgers creixent durant els darrers cinc anys entre les dues ciutats. La taxa de creixement compost (CAGR) del trànsit aeri entre Barcelona i Boston ha estat del 4,2% des del 2015 i l’any passat, la xifra ha crescut un 24%, arribant a 51.000 passatgers.

L’aeroport de Logan-Boston compta amb vols nacionals i internacionals que connecten amb tot el món. És un dels grans hubs dels Estats Units i ha tingut un ràpid creixement en el tràfic internacional. Durant l’any passat, més d’ 1,4 milions de passatgers van viatjar entre Barcelona i els Estats Units. Una xifra que mostra el gran valor potencial i estratègic d’aquesta ruta pel que fa al turisme i el món empresarial.

Amb els anys, s’han produït nombrosos intercanvis empresarials, tecnològics i culturals entre Boston i Barcelona. A tall d’exemple, cal esmentar la participació regular de Barcelona Activa al recinte firal de Biotecnologia i la realització de diferents missions empresarials tecnològiques i d’innovació.

Boston i Massachusetts compten amb una de les indústries més avançades del món i amb un ric ecosistema innovador. És una zona amb una forta concentració d’universitats de renom internacional, com Harvard o el MIT, un dels clústers mèdics i biotecnològics més importants del món i centres tecnològics de primer nivell especialitzats en TIC, energies renovables i la manufactura avançada, entre d’altres.

Precisament, la Generalitat de Catalunya va obrir l’any 2015 a través d’ACCIÓ una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Boston, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre companyies catalanes i americanes en projectes d’R+D i innovació. De fet, les exportacions catalanes als Estats Units han crescut un 52,8% en el període 2010-2016, assolint els 2.156 milions d’euros el 2016.

Tal com recull l’Observatori Barcelona 2016, editat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona, Boston i Barcelona estan al top 20 de ciutats del món pel que fa a la producció acadèmica científica (Boston 7a. i Barcelona 11a.), i també de sol·licituds de patents dins l’OCDE (Boston 3a. i Barcelona 19a.).

A més, totes dues ciutats estan al top 30 tant en competitivitat global de les ciutats del món (Barcelona 20a. i Boston 27a.) com en bona reputació a nivell mundial (Barcelona 14a. i Boston 30a.).

Fecha del Taller: