APM Terminals adquireix Grup Maritim TCB i les seves 11 terminals de contenidors

APM Terminals signa un acord per adquirir Grup Maritim TCB i les seves 11 terminals de contenidors. L’operació representa una nova capacitat de 4,3 milions de TEU amb instal·lacions a Espanya, Turquia, Guatemala, Mèxic, Colòmbia i Brasil.

APM Terminals ha realitzat un acord amb Pérez i Cia amb l’objectiu d’adquirir la seva participació majoritària a Grup Maritim TCB amb seu a Barcelona i la seva cartera de terminals de contenidors de serveis marítims a Europa i Amèrica Llatina. Grup Maritim TCB posseeix 11 terminals de contenidors amb una capacitat de producció anual de 4,3 milions de TEU i un volum de contenidors anual estimat de 3,5 milions de TEU. L’operació està previst que es concreti a finals d’any i queda subjecta a les corresponents aprovacions. De moment, els termes i el preu d’aquesta operació no han estat revelats.

Grup Maritim TCB consta de concessions espanyoles de terminals de contenidors a Barcelona, ​​València i Castelló, a la costa mediterrània, juntament amb les concessions a Gijón, al golf de Biscaia i a les Illes Canàries: Santa Cruz a Tenerife i Las Palmas a Gran Canària. Fora d’Espanya, les operacions de terminals de Grup Maritim TCB inclouen Esmirna, Turquia; Yucatán, Mèxic; Quetzal, Guatemala (en construcció, a inaugurar-se el 2016); Buenaventura, Colòmbia, a la costa del Pacífic; i Paranaguà, Brasil.

El president executiu de APM Terminals, Kim Fejfer, assenyala que “Per APM Terminals es tracta d’una magnífica inversió que afegeix places complementàries a la nostra cartera en mercats d’alt creixement en tota Amèrica Llatina, a Turquia i una sòlida presència a Espanya. Grup Maritim TCB és una de les companyies més ben gestionades del mercat de terminals amb una trajectòria que data des de 1972, quan va ser constituïda per primera vegada per la família Pérez-Maura a Barcelona. El fet de ser una empresa familiar amb aquests atributs conforma una combinació perfecta amb APM Terminals”.

El Conseller Delegat de Grup Maritim TCB, Xavier Soucheiron manifesta que “Aquest acord amb APM Terminals marca una fita en la trajectòria de Grup Maritim TCB. Compartim els mateixos valors i creences fonamentals sobre com desenvolupar i impulsar l’activitat, on invertir en actualitzacions de ports i en millorar tota la cartera del Grup Maritim TCB per als nostres clients. Junts podem aconseguir més per a les nostres empreses associades”.

Aquesta última expansió de la cartera de la xarxa de terminals mundial de APM Terminals incrementa el nombre d’instal·lacions operatives a 74, en 40 països dels cinc continents.

Font: BCL/ 8 de setembre
Foto: Expansion

Fecha del Taller: