American Airlines inaugura la nova ruta que connecta Barcelona amb Chicago

American Airlines ha posat en marxa la nova ruta entre l’aeroport de Barcelona-el Prat i la ciutat de Chicago (O’Hare / ORD), que connectarà diàriament la ciutat barcelonina amb la nord-americana.

El vol operarà tota la temporada d’estiu, de maig a octubre, amb un Boeing 787-800 Dreamliner, amb capacitat per a 228 seients.

El nou vol és el resultat d’una anàlisi exhaustiva del mercat que mostra una demanda de passatgers creixent durant els últims 5 anys entre les dues ciutats. La taxa de creixement compost (CAGR) del trànsit aeri entre Barcelona i Chicago ha estat del 3% des del 2015 i l’any passat la xifra ha crescut un 33%, superant els 65.000 passatgers.

L’aeroport de Chicago O’Hare compta amb vols nacionals i internacionals que connecten amb tot el món. És un dels grans hubs dels Estats Units i ha tingut un ràpid creixement en trànsit internacional. Durant l’any passat, més d’1,4 milions de passatgers van viatjar entre Barcelona i els Estats Units. Una xifra que mostra el gran valor potencial i estratègic d’aquesta ruta pel que fa al turisme i el sector empresarial.

Els clients que viatgin amb el nou servei des de Barcelona podran connectar a través del hub d’American Airlines a Chicago a través de la seva xarxa de més de 120 destinacions al llarg dels Estats Units, Canadà, el Carib i Mèxic.

L’aerolínia fa anys que aposta per l’aeroport de Barcelona-El Prat, des d’on vola directa a quatre destinacions dels Estats Units: Miami i Nova York tot l’any, i Filadèlfia i Charlotte durant la temporada d’estiu.

El mercat dels Estats Units més connectat

Chicago és un dels objectius prioritaris del Pla Estratègic del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries i fa anys que treballa per aconseguir que American Airlines operi aquesta ruta, ja que és un dels seus grans hubs. El 14,4% de viatgers de classe premium o business mostra també l’interès de moltes empreses d’ambdues zones en establir una ruta directa com aquesta. L’interès turístic i la demanda de creuers han jugat també un paper fonamental. Les quatre institucions: AENA, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han treballat en nombroses accions, missions i projectes que fan que cada vegada hi hagi més vincles entre Barcelona, Catalunya i els Estats Units.

L’any 2016, 1.645.000 passatgers van viatjar de forma directa o indirecta entre Amèrica del Nord (USA, Canada i Mèxic) i Barcelona; 480.000 passatgers van viatjar de forma directa. Més d’un milió de passatgers encara viatgen entre Barcelona i EUA de forma indirecta i, per tant, el mercat encara dóna grans oportunitats de noves rutes directes com aquesta.

Amb aquesta nova a ruta de Chicago aquest estiu, l’aeroport de Barcelona-el Prat passarà a estar connectada amb 10 ciutats (11 aeroports) dels Estats Units de forma directa, operades per diferents companyies -Nova York (JFK i Newark), Miami, Atlanta, Filadèlfia, Charlotte, Washington, Chicago, Los Angeles, Fort Lauderdale i San Francisco (Oakland).

Fecha del Taller: