Amazon prova les operacions aèries a Europa

Amazon ha estat operant vols secrets portant milers de paquets d’entrada i sortida del Regne Unit durant les últimes sis setmanes, assajant la creació del seu propi negoci de càrrega aèria, segons el diari britànic, The Evening Standard.

L’informe afirma que des de mitjans de novembre, el gegant minorista en línia ha fletat un Boeing 737 per volar entre Polònia, el Regne Unit i Alemanya.

L’avió ha fet cinc viatges a la setmana, amb vols des Katowice a Polònia a Luton, East Midlands o els aeroports de Doncaster i després de tornada a Polònia a través de Kassel a Alemanya.

Les anades i tornades vinculen a diversos dels majors centres de proveïment d’Amazon a Europa.

L’aeroport de Katowice està prop dels seus dos magatzems gegants a Wroclaw, mentre Kassel és l’aeroport més proper als dos centres de proveïment d’Amazon a Bad Hersfeld, Alemanya.

Els grans centres de proveïment d’Amazon al Regne Unit estan a Dunfermline, Escòcia i Swansea, a Gal·les i el més proper a Londres són Milton Keynes i Hemel Hempstead.

Amazon ha fletat l’avió de l’empresa de logística alemanya DB Schenker i s’entén que busca l’ampliació dels assajos amb altres tipus d’avió i tenint centres a Espanya i Itàlia, ha afegit l’informe.

Els primers assajos al Regne Unit van ser a l’aeroport de Luton i East Midlands i Doncaster.

Abans de Nadal, informes de premsa van afirmar que Amazon estava negociant per arrendar 20 B767, la peça central dels plans per construir les seves pròpies operacions de càrrega per evitar els retards de les companyies com United Parcel Service, que han tingut problemes per mantenir-se al dia amb el ràpid creixement del comerç electrònic.

Entrar a la càrrega aèria seria el pas lògic següent en l’acumulació d’Amazon aquest any de la seva pròpia flota de furgonetes de repartiment i missatgeria al Regne Unit, afegeix l’informe Evening Standard.

S’ha traslladat a aconseguir més de la seva pròpia xarxa de distribució després que una de les seves portadores, CityLink, va trencar el Nadal passada.

Preguntant sobre el lloguer d’aeronaus a Europa, un portaveu d’Amazon va dir al diari: “Dins de la nostra xarxa d’abastament Europea, utilitzem diversos vehicles amb una sèrie de mètodes de transport per a la distribució i el lliurament d’articles. Això inclou l’aire” .

Imatge: Ken Wolter / Shutterstock.com

Font: lloydsloadinglist.com

Fecha del Taller: