Amazon aposta per Barcelona instal·lant la seva plataforma logística del sud d’Europa

Amb una inversió total aproximada de 100 milions d’euros, Amazon ha apostat per Barcelona per ubicar el seu centre logístic de referència del sud d’Europa. Un cop en marxa, a la tardor del 2017, aquesta inversió d’Amazon generarà més de 1.500 llocs de treball fixos en un termini d’uns tres anys a partir de l’obertura.

Amazon contractarà treballadors de perfils molt diversos, des de directors d’operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s’encarregaran de preparar les comandes per als clients.

Els terrenys en els quals se situa la instal·lació van ser adjudicats per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i es troben al polígon Mas Blau II de la localitat del Prat de Llobregat, molt a prop de l’aeroport i del port de Barcelona. Aquesta circumstància, juntament a l’excel·lent capital humà, han estat els principals motius que han portat a Amazon a apostar per aquest lloc.

En la parcel·la de 150.000 metres quadrats, per la qual Amazon ha pagat 30 milions d’euros, es construirà la nova plataforma de 60.000 metres quadrats, a més d’oficines i àrees de servei.

Aquest nou centre, que formarà part de la xarxa logística europea d’Amazon integrada per més de 29 centres en set països diferents, permetrà al gegant nord-americà de comerç electrònic donar resposta a la creixent demanda dels seus clients a Espanya i Europa, oferint un servei de lliuraments ràpid i fiable.

A aquestes instal·lacions se sumen les que Amazon ja està condicionant al centre de la ciutat de Barcelona, d’uns 5.000 metres quadrats, que funcionarà com una botiga física de lliurament i recollida de comandes exprés i de compres realitzades en el mateix dia i a la comercialització de productes frescos.

Fecha del Taller: