Alta tecnologia en el nou centre logístic de Desigual

Desigual ha iniciat l’activitat en la seva nova plataforma logística de Viladecans, a Barcelona, el que suposa un nou pas cap a la omnicanalitat i la conseqüent millora del servei al client per a la companyia.

El centre va començar a funcionar a principis del mes d’octubre, juntament amb un nou sistema de gestió d’estocs (Order Management System), que permet trencar les barreres entre els 17 canals de distribució amb què actualment compta Desigual i treballar amb un estoc únic en temps real.

D’aquesta manera, les comandes es gestionen seguint una estratègia global, d’acord a criteris de disponibilitat, proximitat, dates de lliurament i cost, el que repercuteix en una major agilitat en la cadena de subministrament.

L’objectiu de la companyia és millorar el servei al consumidor, posant a la seva disposició tot l’estoc disponible, independentment d’on realitzi la seva compra i del producte que triï entre les vuit categories que comercialitza Desigual.

En aquesta línia, el nou centre logístic, a més d’implementar notables avenços pel que fa a automatització, està concebut per tractar diferents categories de producte amb més rapidesa i flexibilitat. Es tracta d’una infraestructura dissenyada amb mentalitat omnicanal i multicategoria, que concentra l’activitat relativa al mercat europeu i dóna suport als mercats nord-americà i asiàtic.

El magatzem té una capacitat d’emmagatzematge de 200.000 caixes i de mobilització de 30 milions d’unitats anuals.
L’estratègia omnicanal de Desigual s’ha començat a materialitzar amb les funcions ‘Pick up in store’ (recollida en botiga de les comandes realitzades a través del web) i ‘Ship from store’ (enviament de la comanda online a l’adreça del client des la botiga més propera) en més de trenta botigues de tot Europa.

A partir de 2016 s’implementarà també ‘Save the sale’ (que permet comprovar des de la botiga la disponibilitat en tots els canals d’una peça sol·licitada per un client).

Fecha del Taller: