Alimentària augmenta la seva projecció exterior amb la presència de professionals de 157 països

Alimentària arriba encara més lluny. En l’edició del seu 40 aniversari, la gran fira de l’alimentació i begudes espanyola que s’ha celebrat al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona ha aconseguit atraure visitants de 157 països (16 més que el 2014), confirmant el seu poder de convocatòria internacional i la seva eficaç paper a l’hora de dinamitzar les exportacions de les empreses del sector. Així mateix, el saló que deixa sensacions molt positives entre els assistents, evidencia la reactivació de la demanda nacional davant l’augment del consum.

Les 4.000 empreses expositores procedents de 78 països i els 140.000 visitants registrats, un 32% d’ells internacionals, reflecteixen la potència d’aquest esdeveniment que consolida el seu lideratge com una de les cites referents europees del sector i on la innovació i la gastronomia són, així mateix, els seus grans senyals d’identitat.

Dels 44.000 visitants internacionals, un 2% més que el 2014, la meitat procedeix d’Europa principalment de França, Itàlia, Regne Unit, Portugal i Països Baixos. Com a segon gran mercat geogràfic en visitants se situa EUA, seguit d’Amèrica Llatina, amb professionals de Mèxic, Colòmbia, Xile i Perú al capdavant. També despunta Àsia amb Japó, Hong Kong i la Xina com a referència. De l’Orient Mitjà cal citar el creixement dels visitants d’Emirats Àrabs Units. A la llista de visitants de nous països destaquen Tunísia, Algèria, Oman, Kuwait, Aràbia Saudita, Nigèria, el Congo i Moçambic.

Paral·lelament, Alimentària ha convidat a 800 compradors estrangers d’alt nivell, un 62% més que el 2014. Es tracta d’importadors i distribuïdors d’Europa, Àsia, Llatinoamèrica i EUA que han celebrat 11.200 reunions de negocis amb expositors, un 12% més que en la passada edició. Aquestes trobades organitzats al costat de Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (Magrama), ICEX Espanya i ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, són molt ben valorats per les empreses participants que reconeixen la seva utilitat a l’hora d’obrir nous mercats.

Alimentària és un referent firal internacional organitzat per Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona especialitzada en esdeveniments per a la indústria alimentària. La seva cartera de salons inclou també, Alimentària FoodTech, Alimentària & Horexpo Lisboa, ExpoAntad & Alimentària Mèxic i Barcelona Degusta.

La propera edició d’Alimentària tindrà lloc del 16 al 19 d’abril de 2018 en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Fecha del Taller: