Algèria, país convidat del 14è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport

Barcelona tornarà a ser el marc de celebració del Saló Internacional de Logística i Manutenció de Barcelona (SIL 2016), durant el qual l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME), juntament amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el suport de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, organitzarà el 14è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport i la 9a Cimera Mediterrània de Ports.

El 7 i 8 de juny, al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona, totes dues trobades reuniran a líders empresarials internacionals, alts càrrecs executius i milers d’empreses de la logística i el transport de la Mediterrània, Amèrica Llatina i el Golf per fomentar contactes comercials a nivell regional i internacional, a més de buscar sinergies entre els projectes logístics vigents.

El fòrum prestarà també especial atenció a Algèria, com a país convidat, i posarà sobre la taula assumptes clau com la necessitat d’una major integració de les infraestructures del sector, una millor interconnexió entre el nord i el sud de la regió, i l’impuls dels anomenats corredors multimodals. Per exemple, aprofitar la potencialitat del sector de l’aviació i la dels ports de la regió per a una major eficiència comercial.

La cooperació en matèria logística ha de ser prioritat per als països mediterranis, des de la gestió de capital i equipaments comuns, fins l’enfortiment de l’estructura i identitat regional, com a base fonamental per aconseguir una plena integració econòmica de la regió. Alhora, s’ha d’afavorir l’intercanvi comercial entre la regió i la resta del món, “tendint ponts” com aquest any resa el lema del Cimera, i on empreses del sector trobaran més oportunitats que riscos.

Fecha del Taller: